Nyhet

Krise for britiske livescener - to stengt hver uke

Vi har Storbritannias grasrotscene å takke for mange ikoniske musikere, men nå reduseres muligheten for lovende nye artister å dukke opp.

Den britiske musikkscenen har fostret alt fra The Beatles og The Cure til Eurythmics og Radiohead. Men siden utbruddet av pandemien og i takt med stigende strømpriser og økende husleie, har puber og klassiske spillesteder blitt tvunget til å legge ned.

Tidligere i år skrev Music Venue Trust (MVT) at 125 av 960 såkalte grasrotsteder hadde stengt helt eller sluttet å spille livemusikk i løpet av 2023 – med andre ord to i uken.

Mark Davyd er administrerende direktør i MVT, en organisasjon som representerer landets grasrotlokaler og påpeker at disse stedene aldri har hentet inn mye penger. Legg så til en husleieøkning på inntil 40 prosent og for elektrisiteten med 240 prosent.


- Etterspørselen er fortsatt veldig sterk. Men det som skjer nå, er at økonomien har blitt for tøff til å kunne opprettholde den type aktivitet, sier han til Dagens Nyheter.

Tim Mobbs, ansvarlig for arrangementer på puben og spillestedet Hare & Hounds, vitner også om en nedgang i interessen blant den yngre generasjonen. Han mener at man bruker mindre tid på barer og går på færre spillejobber og at det oftere er store arenakonserter.

LES OGSÅ: HØR NÅ: Ny låt fra Nick Cave & The Bad Seeds sitt kommende album

ANNONCE