Nyhet

ETTER VOLDS-VIDEO: Diddy er igjen anklaget for overgrep

Det er den sjette store siktelsen mot rapperen det siste halvåret

Forrige uke gikk en voldelig video viral som viser rapperen Sean «Diddy» Combs som angrep sin ekskjæreste og RnB-sangerinne Casandra Elizabeth «Cassie» Ventura. 2016-bildene kommer fra et overvåkingskamera fra et hotell i Los Angeles, og videoen ble lekket av CNN. Videoen bekrefter noen av anklagene Cassie kom med mot Diddy i søksmålet i 2023, som deretter endte i et forlik. Cassie anklaget blant annet Diddy for vold og seksuelle overgrep

I en video på Instagram ber Diddy om unnskyldning for den voldelige episoden: "Min oppførsel i den videoen er utilgivelig. Jeg tar fullt ansvar for mine handlinger i den videoen".

LES OGSÅ: Forlik etter voldtektsanklage mot Diddy


Nå er Diddy igjen anklaget for andre overgrep – den sjette store anklagen på seks måneder. Denne gangen blir rapperen saksøkt av den tidligere modellen Crystal McKinney, som anklager ham for å ha tvunget henne til å utføre oralsex i studioet hans i New York i 2003. I tillegg anklager Crystal McKinney den kontroversielle rapperen for å ha presset henne til å innta alkohol og cannabis. De seksuelle overgrepene skal ha startet i etterkant. Ifølge McKinney mistet hun bevisstheten på et tidspunkt i løpet av kvelden. Det skriver Pitchfork.

Da Diddy ble saksøkt av sin ekskjæreste Casandra Elizabeth «Cassie» Ventura i 2023, ble det reist tiltale under New Yorks juridiske initiativ Adult Survivors Act, som i en begrenset periode har tillatt ofre for overgrep å rapportere saker som normalt ville ha overskredet gjeldende frist for melding om overgrep. Totalt har over 2500 saker gått gjennom retten med direkte tilknytning til «Voksenetterlatteloven» i løpet av et år. Det har blant annet ført til anklager mot prominente personer som Donald Trump, Russell Brand og Axl Rose. Det midlertidige tiltaket gikk ut 24. november – dagen etter Thanksgiving.

Den nye tiltalen av Crystal McKinney er innlevert under et lignende New York-initiativ; Lov om beskyttelse av ofre for kjønnsmotivert vold, som gir ofre for mulighet til å anmelde volden innen en midlertidig toårsperiode – uavhengig av om volden skal ha funnet sted for (f.eks) 5, 25 eller 40 år siden. Vinduet er åpent fra 1. mars 2023 og stenger igjen 1. mars 2025. 


ANNONCE