Nyhet

by:Larm 2024: Her er de første navnene!

Blant artistene finner du blant annet GAFFA-venner som Synne Sørgjerd, GiddyGang og Rigmor (DK)

«Det er spennende å se en tendens til mer sjangeroverlapping og referanser, som er plukket fra ulike subkulturer, miljøer og tidsperioder. Kunstnerne syr dette sammen til sitt eget lappeteppe av lyd og kunstneriske uttrykk, til tross for deres geografiske, kulturelle og tidsmessige røtter. Dette er et typisk fenomen som har kommet med internettalderen, spesielt de siste tiårene, hvor musikk og informasjon har blitt mer tilgjengelig enn noen gang før, og det har vært et bredere spekter å bli eksponert for og inspirert av», sier bookingsjef Henrik Posner i en pressemelding og legger til:

"Et eksempel på dette er Khadija Al Hanafi, som kommer fra Tunisia og driver med footwork, som er en musikksjanger med sterke røtter i Chicago-scenen og dens hiphop-subkultur."

Khadija Al Hanafi ga ut sin debut-EP Slime Patrol i 2020, og startet 2024 med å gi ut oppfølgeren Slime Patrol 2. Pitchfork anmeldte hennes sjelfulle EP og rapporterte at hun «gjør trap-samples og loungejazz om til særegen, salig fodarbejde og klubbmusikk. "


«Når vi ser fremover, er det klart at samarbeid og dialog vil være avgjørende. Å møte, diskutere og dele visjoner og ideer vil ikke bare være viktig, men helt avgjørende. Med trygge og inspirerende møteplasser kan vi trekke i samme retning», sier Erik Egenes, daglig leder i By:Larm, og legger til:

«Musikkfestivalen By:Larm skal være et sted hvor innovasjon og kreativitet blomstrer, hvor nye stemmer finner sin plass, og hvor ferske artister finner veien til et større publikum. Vi skal være en arena hvor kunst, teknologi og innovasjon møtes. I dette landskapet er det avgjørende at vi ikke bare ser på nåtiden, men også skaper gode strukturer for årene som kommer. Å identifisere og promotere fremtidens premissleverandører vil være avgjørende for å sikre at norsk musikk fortsetter å gjøre seg bemerket, hjemme og internasjonalt.»

By:Larm går av stabelen i Oslo 12.-14. September. 


HER ER ARTISTENE SOM BLE ANNONSERT I GÅR:

Anastasia Coope (UK)
Bargee (NO)
Crack Cloud (CA)
DJ Danifox (PT)
DJ Suzy (SE)
Ebbb (UK)
Elusin (NO/US)
Fakethias (NO)
Florence Sinclair (UK)
GiddyGang (NO)
J. Ludvig III (DK)
Khadija Al Hanafi (TN)
Kiss Facility (AE/IE)
Krokodiles (NO)
Pen Gutt (NO)
Rigmor (DK)
Sa_g (NO)
Selmita (NO)
Sideproject (IS)
Still House Plants (UK)
Synne Sørgjerd (NO)
The Impossible Green (NO)
Vayda (US)
Vepsestikk (NO)
Whammyboy (NO)

LES OGSÅ: by:Larm - Swank Mami er årets stjerneskudd 2023

ANNONCE