Nyhet

GAFFA ANBEFALER: Gulrøttene i yellowroots ute med debut-album!

OH YEAH BABY DENNE SITTER RETT I FUGLEKASSA WAGGAWAGGA BINGBINGBING OAAA

Det er endelig duket for yellowroots’ debut-album! I et drøyt år har bandet manet frem musikk og følelser som til sammen har blitt til Whoboy. Allerede fra første skrevne låt, nemlig «Whoboy», ble det bestemt at tittelen skulle stå som det samme. Det er et eller annet med denne tittelen som er så ufattelig definerende. En ordrett definisjon blir vanskelig å mane frem, men yellowroots sa sikkert mye av det samme om EP-en fra 2022:

«[...]oppsummering av hvordan det midt oppi det hele er å føle seg litt gæren, litt ute av det,litt fortapt, men også det å glede seg til alt som kommer. Dette gjenspeiler i stor grad hva yellowroots er, eller i hvert fall hva det har vært frem til nå.[...]»

I likhet med The Weeknd sitt kritikerroste album Starboy, starter Whoboy med tittellåten. Tilfeldig? Ja. Inkludert tittelsporet inneholder albumet ti spor som alle skildrer hver sin frykt for å eksistere, for å prøve, og for det å bare være. Dette er den tematikken yellowroots holder seg til. Dette leveres derimot med et langt bredere dynamisk uttrykk enn tidligere. Yellowroots har nemlig skrudd det både opp og ned sjangermessig. Låter som «Gamma» og «10 av 10» er de hardeste og aller mest desperate låtene fra bandet til nå. Inspirasjon fra tidlig 20-talls rock er å finne i «Hotell Henri». Det er også helt nede på ballade-nivå i «Sommerlåta». yellowroots er likevel tro til indie-stempelet, noe som er å høre i så og si i alle låtene.


Albumet Whoboy er et forsøk på å observere seg selv, andre mennesker, og verden rundt oss. Det introspektive skinner gjennom i aller størst grad. Bandmedlemmene er på vei gjennom 20-årene, med en evig arena av avgjørelser. Musikken følger etter, og er derfor proppfull av både gode og dumme valg. Tekstuniverset er som det egentlig alltid har vært med yellowroots; selvkritisk og redselsfullt, men likevel glad og fargesprakende.

Whoboy er resultatet avet langt arbeid for bandet. Etter flere år med singler og ep’er, gigs og musikkvideoer, er de endelig klare for begynnelsens avslutning. Debutalbumet markerer slutten av en æra, men starten på en annen.

SJEKK UT EN GOD DEBUT:


ANNONCE