Nyhet

Françoise Hardy er død, 80 år gammel

En av Frankrikes største sangere har sovnet inn.

I et innlegg på Instagram skriver sangeren Thomas Dutronc ordene «maman est partie...», som betyr «mor har gått».


 Thomas Dutronc er sønn av franske Françoise Hardy, som er kjent for ballader som «Tous les garçons et les filles», «Comment te dire adieu» og «Mon amie la rose». Françoise Hardy ble født i 1944 i Paris, som på den tiden var okkupert av nazistene, og hun slo gjennom i 1962 med sangen «Tous les garçons et les filles». Françoise Hardy ble spesielt kjent for sine melankolske melodier og elegante tekster, og ble i 1963 tildelt Grand Prix du Disque av Académie Charles Cros, den høyeste utmerkelsen en musiker kan motta i Frankrike. Samme år deltok hun også i European Melodi Grand Prix på vegne av Monaco og kom på 5. plass.

LES OGSÅ: Blur klare med livealbum og film

Françoise Hardy har samarbeidet med en lang rekke artister, en liste som inkluderer blant annet Blur og Iggy Pop. I tillegg har hun gitt ut rundt 30 album gjennom karrieren, som strekker seg over fem tiår. Hennes siste album ble gitt ut i 2018 og heter Personne d'autre. Ifølge flere medier skrev Bob Dylan flere kjærlighetsbrev til Françoise Hardy, og han dedikerte også et dikt til henne på baksiden av Another Side Of Bob Dylan fra 1964.

BBC skriver at Françoise Hardy ble diagnostisert med lymfekreft i 2004, og at kreften forverret seg i 2015, da hun lå i koma i flere uker. Ifølge mediet uttalte hun i 2021 at hun også hadde fått kreft i det ene øret og at hun nå følte at hun var «nær slutten» av livet.


ANNONCE