Nyhet

Pink Floyd-trommeslager om AI-muligheter: "Vi kan være som Abba"

Nick Mason åpner opp om å la AI lage nye sanger med Pink Floyd.

I et intervju med The Sunday Mirror snakker Nick Mason om mulighetene for å gjenskape Pink Floyd ved hjelp av AI, til tross for at bandmedlem David Gilmour har erklært bandet oppløst siden 2015.

Det ville vært fascinerende å se hva AI kan gjøre med musikken vår. Hvis man vil se etter en løsning på: «Hvor ble Pink Floyd av da?», sier han, og understreker at det beste ville vært å ha en AI-situasjon der David Gilmour og Roger Waters blir venner igjen.

Vi kan bli som ABBA.


Trommeslageren uttrykker også skuffelse over konflikten mellom Gilmour og Waters, som overskygger bandet.

I løpet av vår 55 år lange karriere var det for det meste veldig gøy. Vi var ekstremt privilegerte som fikk være i et vellykket band, turnere verden rundt og tilbringe tid med interessante mennesker.

Mason, som for tiden fremfører noen av Pink Floyds tidligere sanger som Nick Masons Saucerful Of Secrets sammen med Spandau Ballets Gary Kemp og bassist Guy Pratt, reflekterer også over å fortsette å fremføre Pink Floyd-sanger.


– Det beste med å fortsette er for vår egen skyld. Det er mer fornuftig å holde det gående i stedet for å stoppe opp. Jeg liker det også fordi jo mer tiden går, jo mer kan du se tilbake på det med et positivt syn.

I et tidligere intervju med Uncut har Gilmour reflektert over mulighetene for et Pink Floyd-show i Abba-stil, og sagt at han ville muligens gått med på det under "en serie veldig, veldig vanskelige og tyngende forhold".

Slash avlyser konserter - 25 år gammel stedatter død

ANNONCE