Nyhet

Pharrell Williams vil ha musikk og kunst tilbake som olympiske disipliner

Det er snart 80 år siden den siste konkurranser innenfor disipliner som musikk, kunst og litteratur fant sted under de olympiske leker.

Den såkalte 'fine arts' (musikk, kunst, litteratur, arkitektur og skulpturer) ble en del av det olympiske programmet i 1912 og forble slik til 1948, dermed fulgt av et mislykket forsøk på å bringe dem tilbake i 1952 mislyktes. I forbindelse med OL i 2024 har artist og produsent Pharrell Williams uttalt at han synes de bør komme tilbake. Dette skriver blant annet Associated Press.

Pharrell delte sine tanker om gjenkomsten av kategorien 'fine arts' i forbindelse med et luksusarrangement på The Louis Vuitton Foundation i Paris, som han selv var med på å organisere. Arrangementet ble blant annet 'møblert' av ulike interaktive installasjoner fra kunstnere som Pharrell og Co. hadde invitert. Blant gjestene kunne man finne musikere som Snoop Dogg og Mick Jagger.

«Vi får muligheten til å minne folk på at de olympiske leker på et tidspunkt hadde «kunsten» som en seksjon som styrte alle disse konkurransene (...) Skulpturer, arkitektur, visuell kunst. Ideen om at vi kan bringe tilbake 'kunsten'... Hvorfor ikke ta dette øyeblikket til å gi ideen litt oppmerksomhet?», gjengir Associated Press Pharrells uttalelser fra arrangementet.


LES OGSÅ - GAFFA ANBEFALER: Pasha imponerer på "1338 DemoTape"

ANNONCE