Nyhet

Tre nye artister til Bergenfest fredag 14. juni 2024!

Det er en glede å annonsere at RAYE, James Arthur og Moyka spiller på Bergenfest 2024 fredag 14. juni. Fra før av er Stormzy bekreftet til fredagen på Bergenfest!

I dag slapp Bergen-festivalen tre nye artister. Under kan du lese om hva som står om artistene i vestland-folkefestens presseskriv:

RAYE 

Det er en glede å annonsere at RAYE, en av verdens mest strømmede artister, kommer til Bergenfest 2024! Den  britiske sangeren har i løpet av karrieren sin fått fire BRIT Award-nominasjoner, syv topp 20 singler, 33 millioner  månedlige lyttere på Spotify, en dobbel-platinaplate, fem platinaplater, fire gull- og fire sølv-singler, samt en  imponerende merittliste med flere internasjonale utmerkelser. Hun skilter med totale 3,5 milliarder strømminger på  Spotify og er på samme plattform rangert som #108 i verden. I tillegg har hun utmerket seg som Storbritannias mest  fremstående låtskrivere for artister som John Legend, Ellie Goulding, Khalid, David Guetta, Diplo og Beyoncé. Som  soloartist står britenes nye superstjerne bak virale TikTok-låter som “Prada” og monsterhiten "Escapism", som har  over 700 millioner strømminger og topp 10 plasseringer i Norge, Australia, Irland, Tyskland og Nederland.  


Det etterlengtede debutalbumet “My 21st Century Blues”, som ble sluppet i 2023, skildrer RAYEs utfordringer i  musikkbransjen og ble lansert uavhengig etter å ha brutt med plateselskapet Polydor Records. Aftenpostens  musikkanmelder mener at “de beste låtene på debuten er så gode at det ikke er rart at det mumles artistnavn som  Adele, Lily Allen og Amy Winehouse i samme ordelag som RAYE”. Vi ser med spenning frem til å oppleve en av  vår tids mest strålende popstjerner uttrykke seg på sine egne premisser på Bergenfest 2024! 

JAMES ARTHUR 

Det var med låten "Impossible", skrevet og innspilt av norske Ina Wroldsen, at 24 år gamle James Arthur vant  britiske X Factor i 2012. Siden den gang har han blitt en av verdens mest strømmede artister med over 38 millioner  månedlige lyttere på Spotify og rangering på samme plattform som #91 i verden. "Say You Won't Let Go" fra 2016  ble hans store gjennombruddshit, som i skrivende stund har over 4 milliarder lyttinger og 1,5 milliarder visninger på  YouTube.  


I løpet av sin tiårige karriere har James Arthur utgitt fire studioalbum, solgt 16 milliarder enheter og holdt utallige  utsolgte konserter på noen av de mest legendariske arenaene verden over. Nå er han aktuell med singelen  "Blindside", og tidlig i 2024 kommer endelig hans femte album, "Bitter Sweet Love". James annonserer også sin  tilbakekomst til scenen med en stor turné i Storbritannia og Europa, som starter i Storbritannia i mars 2024 med åtte  store arena-show, inkludert Londons Wembley OVO Arena den 16. mars 2024, og til vår store glede Bergenfest  2024! 

MOYKA 

Moyka har blitt hyllet som "fremtiden for scandipop" og trollbandt kritikerne med debutalbumet "The Revelations of  Love" i 2021. Platen utforsker kjærlighet og tap, og viser at prosessen med å lege et knust hjerte verken er lineær  eller ryddig. I 2023 kom oppfølgeren "Movies, Cars & Heartbreak", som fortsetter å imponere med svevende 


synther, basstunge trommer og fengslende vokal. Moykas melankolske tekster, satt til et lydbilde som leker på  grensen mellom det organiske og det elektroniske, viser en artist i stadig utvikling.  

Etter å ha opptrådt på alt fra Vill Vill Vest og Den Hemmelige Festen til by:Larm, Øyafestivalen, og som support for  Sigrid, leverer Moyka energiske liveshow som komplementerer hennes mektige lydbilde. Etter utsolgte  klubbkonserter i inn- og utland i 2023, er det bare å glede seg til Bergenfest 2024 står for tur!

ANNONCE