Nyhet

Musikkselskapet BMG bryter samarbeidet med Roger Waters

Avgjørelsen kommer angivelig etter gjentatte uttalelser som er kritiske til Israel

Det tyske musikkforlaget og plateselskapet BMG planlegger å droppe samarbeidet med Pink Floyd-frontmann Roger Waters. Flere kilder forteller til Variety. Avgjørelsen er tatt på bakgrunn av anti-israelske holdninger, der Roger Waters er anklaget for antisemittisme.

Den 80 år gamle musikeren tok selv opp konflikten med BMG i et intervju i 2023, der Roger Waters fortalte journalisten Glenn Greenwald at BMG hadde «fyrt» ham fordi de – ifølge Roger Waters – var blitt presset av organisasjonen Creative Community for Peace, som ga ut et åpent brev til BMG i juli 2023, der de oppfordret musikkselskapet til å revurdere samarbeidet med Roger Waters. Creative Community for Peace er en ideell organisasjon som består av "fremtredende aktører i underholdningsindustrien" som jobber for å "øke bevisstheten om økende antisemittisme" og "mobilisere støtte mot den kulturelle boikotten av Israel".

Ifølge Variety er det nå bekreftet at BMG sier opp samarbeidet med Pink Floyd-frontmannen. Roger Waters har flere ganger blitt anklaget for antisemittisme og har tidligere sammenlignet Israels politikk med Nazi-Tyskland. Anklager som også har resultert i at rockeveteranen har fått flere konserter avlyst i blant annet Polen og Tyskland.


Det er ikke første gang den streikende musikeren kommer med kontroversielle uttalelser om verdenssituasjonen. Han publiserte blant annet et åpent brev til Ukrainas førstedame Olena Zelenska i 2022, der han beskrev hvordan Russlands invasjon av Ukraina ikke har vært ubegrunnet ifølge ham, og Roger Waters skrev til daværende førstedame at «ekstrem nasjonalister " i Ukraina, som "har satt landet ditt på veien til denne katastrofale krigen".

Noen dager etter Hamas' terrorangrep i Israel 7. oktober 2023, ga musikkselskapet BMG en uttalelse der det uttrykte sin «solidaritet med Israel» og at det sto «ubøyelig med våre (BMGs, red.) israelske venner og partnere så vel som staten Israel".

 


ANNONCE