Nyhet

Israels Eurovision-bidrag kan bli diskvalifisert

Israels påmelding i Eurovision Song Contest kan bli diskvalifisert av EBU, sier kilder til Ynet. Dette er fordi sangen, kalt October Rain, angivelig inneholder politiske uttalelser.

Israel ønsker å sende inn sangen October Rain, fremført av artisten Eden Golan, til Eurovision Song Contest i Malmö i mai, og venter nå på godkjenning fra European Broadcasting Union EBU.

Etter at sangen ble sjekket, sa imidlertid kilder i det israelske public service-selskapet KAN at det er bekymring for at bidraget vil bli diskvalifisert, skriver Ynet.

Selv om det eksakte politiske innholdet i sangen ikke er avslørt av den israelske kringkasteren, spekuleres det i at tittelen kan være en referanse til Hamas-terrorangrepet mot Israel 7. oktober i fjor, som utløste konflikten i Gaza.


Til tross for rapporter om mulig diskvalifikasjon, er den israelske kringkasteren fast på at de ikke vil endre sangen. Det er ingen planer om å erstatte den, noe som betyr at Israel kan trekke seg fra konkurransen hvis sangen ikke blir godkjent.

Israels kultur- og idrettsminister, Miki Zohar, fordømmer muligheten for diskvalifikasjon som "skandale" og hevder at sangen ikke er politisk, men snarere uttrykker følelsene til folket og nasjonen.

"– Jeg oppfordrer European Broadcasting Union til å fortsette å opptre profesjonelt og nøytralt og ikke la politikk påvirke kunsten," sier han.


Oppfordringer om å utestenge Israel fra Eurovision Song Contest på grunn av konflikten i Gaza og sivile tap har tidligere blitt avvist av EBU, som understreker arrangementets status som en ikke-politisk plattform som forener et globalt publikum gjennom musikk.

ANNONCE