Nyhet

Israel i Eurovision blir en sak for Malmös kommunepolitikere

Spørsmålet om Israels deltakelse i Eurovision blir nå tatt opp til byen Malmö, melder Sydsvenskan. Et lokalt initiativ har klart å samle inn de 100 underskriftene som kreves for at kommunepolitikerne skal diskutere saken.

Jonas Rosenkvist, avdelingsleder for intern styring og støtte ved Malmös bykontor, opplyser til Sydsvenskan at saken ennå ikke har gått gjennom beslutningsprosessen.

"– Jeg tror ikke vi har tatt stilling til saken ennå. Men rimeligvis må vi svare på dette Malmö-tiltaket på et av kommunestyrets kommende møter, slik at tiltaket ikke blir besvart etter konkurransen."

Det er nylig bekreftet at 20 år gamle Eden Golan skal representere Israel i Eurovision Song Contest, som finner sted i Malmö i mai. Det har vært diskusjoner både i Sverige og internasjonalt om å ekskludere Israel fra konkurransen på grunn av de mange sivile tapene i krigen i Gaza.


Selv om Malmö er vertskap for årets Eurovision etter Loreens seier i Liverpool i fjor, er ikke byen den formelle arrangøren og har derfor begrenset mulighet til å forhindre konkurransen eller Israels deltagelse. I Malmö kommunestyre er det heller ingen bred støtte for å avvise konkurransen eller Israels deltakelse, med unntak av Venstrepartiet.

 

ANNONCE