Nyhet

BEST AKKURAT NÅ: ELLISON - SOMEWHERE IN OSLO

Ellison er den fremdeles ferske duoen fra Oslo som allerede før de slapp debutsingelen Cars, Thieves and Carousels, var booket til å spille på Norden Festival 2023, The Folklore Rooms i Brighton og flere ulike scener i London og Oslo.

Med en forkjærlighet for historiefortellere som Patti Smith, Stevie Nicks og Joni Mitchell, og med inspirasjonskilder som Simon & Garfunkel, Fleetwood Mac og The National, blander duoen pop, folk og 70-tallets softrock, hvilket skaper et særegent lydbilde som kan beskrives som "low-key indiefolkpop" som til tider lener seg mot americana.

Seks måneder inn i deres foreløpig unge karriere har singelen "You Don't Know" blitt spillelistet på NRK P3, P13 og en rekke nasjonale radiostasjoner - i tillegg til at den har fått spilletid på det internasjonale markedet via UK og Tyskland. I september spilte de på tyske Reeperbahn Festival, som etterlot både journalister og publikum begeistret. Nå slipper Ellison debut-EPen Somewhere In Oslo, noe som markerer starten på en reise som såvidt har startet.

Duoen beskriver kjernen av musikken sin som "eksistensialisme, rebelsk kreativitet og vennskap". Den gitarbaserte sounden varierer mellom låter som er mer nedstrippet akustisk, og låter som har med seg fullt band - alltid med klokkerene vokalharmonier og sårbare/kløktige singer-songwriter tekster i bunn.


SJEKK UT EP'EN UNDER:

ANNONCE