Nyhet

400 kulturpersonligheter: Rett å la Israel delta i Eurovision

Israels bidrag med Netta Barzilai vant musikkkonkurransen i 2018.

Appellen har blitt støttet av flere kjente navn som Helen Mirren, Gene Simmons, Scooter Braun, Sharon Osbourne og Selma Blair. I brevet uttrykker de sin støtte til European Broadcasting Unions (EBU) beslutning om å la Israel delta i Eurovision Song Contest.

Dette som et svar til de som krevde at Israel ble ekskludert fra konkurransen på grunn av den "pågående krigen mellom Israel og Hamas".

"De som ønsker Israel ekskludert undergraver ånden i konkurransen og gjør den fra en feiring av fellesskapet til et politisk verktøy," skriver Creative Community For Peace i brevet. Dette til tross for at Russland allerede ekskluderes fra konkurransen av politiske årsaker.


Creative Community For Peace, en organisasjon som jobber mot antisemittisme i underholdningsindustrien og mot en kulturell boikott av Israel, står bak brevet.

I Sverige (hvor finalen skal holdes) har over 1000 artister, gjennom en annen appell, bedt EBU om å ekskludere Israel fra Eurovision. Til tross for dette har EBU annonsert at de ikke planlegger å ekskludere Israel fra konkurransen og at det israelske public service-selskapet KAN oppfylle kravene for å delta med sitt bidrag.

ANNONCE