Nyhet

Startup-virksomhet saksøker Spotify for patentkrenkelse

Den britiske oppstarten Bluejay Technologies saksøker Spotify for urettmessig bruk av en spesiell funksjon i strømmetjenesten

Det britiske oppstartsselskapet Bluejay anklager Spotify for å bruke deres teknologi uten samtykke og dermed bryte patentloven. Dette er skrevet av mediet MBW. Nærmere bestemt snakker vi om Spotifys «Remote Group Session», i dag kalt «Jam», som lar opptil 32 premiumbrukere lage en delt spilleliste og lytte til den samme musikken i sanntid fra hver av enhetene deres. Du kan dermed være streaming-DJ for din egen fest og invitere gjester til å legge sine egne sanger til spillelisten i løpet av kvelden fra sine egne telefoner.

Bluejay ble grunnlagt i 2014 av Peter og Sam Shore, og utviklet en lignende strømmefunksjon i 2015. Mens selskapet søkte etter investorer, holdt det flere B2B-møter med store selskaper og andre aktører i musikkbransjen. Her hevder Bluejay at de presenterte teknologien for Spotify i 2018, som først viste interesse, men så ikke lagde lyd fra seg tilbake til Bluejay.

I sakspapirene kan du lese at Bluejay visste at Spotify var interessert i teknologien deres, da "Spotify fortsatte å referere til den (teknologien, red) eller lignende funksjoner i offentlige uttalelser og i pressen". Bluejay anklager derfor Spotify for å bruke deres patentbeskyttede teknologi uten deres samtykke og krever økonomisk kompensasjon fra strømmegiganten.


LES OGSÅ: Drake annonserer nytt album

ANNONCE