Nyhet

Sonys nye lydplanker lover kinolyd hjemme i stuen

De nye lydprodukter i Sonys Bravia-serie inkluderer blant annet et utvalg av lydplanker

Sony forteller at de har tatt utgangspunkt i deres erfaring og kunnskap om filmindustrien i utviklingen av de nye Bravia Theatre-lydproduktene, for på den måten å kunne levere samme fengslende lydopplevelse hjemme i stuen.

De ønsker blant annet å sikre samme følelsen du får fra lyd i en kino, hvor lyden sendes ut fra mange høyttalere i taket og på veggene.

Derfor har de utstyrt de nye lydplankene, Bravia Theatre Bar 9 og Bar 8, med 360 Spatial Sound Mapping-teknologi, som skaper flere fantomhøyttalere foran, bak og over den som lytter, uten at det er nødvendig å installere flere fysiske høyttalere i rommet.


De nye lydplankene støtter også Sound Field Optimization, som automatisk justerer og tilpasser hver høyttaler basert på rommet de befinner seg i.

De støtter også Acoustic Center Sync, som integrerer lydsystemet med TV-en, slik at lyden matcher handlingen på skjermen – men det krever at du bruker et Sony Bravia-TV som støtter de samme funksjonene.

Til sist er det også kommet en funksjon kalt Voice Zoom 3, som gjenkjenner stemmer fra personer som opptrer i filmen, og gjør dialoger tydeligere. Det krever dog også at det brukes et kompatibelt Bravia-TV sammen med lydplanken.


I en pressemelding opplyser Sony også at Bravia Theatre Bar 9 og 8 begge støtter Dolby Atmos og DTS:X, samt IMAX Enhanced.

Prisene for de nye lydplankene er ikke helt lave; Theatre Bar 9 vil ha en pris på omkring 16.500 kroner mens Theatre Bar 8 vil koste omkring 11.800 kroner, og begge blir tilgjengelige i markedet i løpet av juni.

LES OGSÅ: Avansert miksing-verktøy på vei til Spotify


ANNONCE