Nyhet

RADIO-DJ OG NOTORIOUS B.I.G. PRODUSENT MISTER CEE (57) DØD

Et stort Brooklyn-navn har forlatt verden.

New Yorks anerkjente radio-DJ, kjent som Mister Cee, har gått bort i en alder av 57 år, ifølge en kunngjøring fra hip-hop-stasjonen Hot 97. En nøyaktig dødsårsak er ikke blitt offentliggjort.

Mister Cee, opprinnelig fra Bedford-Stuyvesant, Brooklyn, ble introdusert til musikkverdenen gjennom sin involvering på debutalbumet til en av New Yorks mest lovende unge stjerner på den tiden, Big Daddy Kane, i 1988. Han var DJ på Long Live the Kane og spilte en prominent rolle på albumets nest siste spor, "Mister Cee's Master Plan." Hans samarbeid med Kane fortsatte gjennom starten av 1990-tallet på album som It's a Big Daddy Thing fra 1989, Taste of Chocolate fra 1990, Prince of Darkness fra 1991 og Looks Like a Job For… fra 1993.

Mister Cee ble også kjent for å oppdage en annen fremtredende skikkelse i Brooklyn hip-hop: nemlig den legendariske Notorious B.I.G. Han har blitt referert til som en viktig støttespiller for Biggie og ble til slutt en utøvende produsent på Biggies ikoniske debutalbum Ready to Die fra 1994.


I tillegg til sitt arbeid som produsent, var Mister Cee en velkjent DJ på den populære hip-hop-radiostasjonen Hot 97 i New York. Han ble hyllet av både fans og kollegaer for sitt bidrag til hiphop-kulturen, og hans rolle på stasjonen ble beskrevet som et "institusjonelt minne og en levende forbindelse til historien" av The New York Times.

Til tross for sin suksess og innflytelse, forlot Mister Cee Hot 97 i 2013 etter juridiske problemer etter gjentatte arrestasjoner etter forsøk på å kjøpe oralsex fra transkjønnede prostituerte. Han brukte sin avgang som en mulighet til å være åpen om sin seksualitet i et intervju som ble sett på som et avgjørende øyeblikk for hiphop-kulturens vei ut av homofobisk status quo. 

ANNONCE