Nyhet

GAFFA ANBEFALER: CASIOKIDS ER TILBAKE

Tid for Casiokids! Hør de nye låtene "Brunsniggelen" og "Tid for hjem" nedenfor.

Med en kommende norgesturné, en opptreden på Øyafestivalen i sommer og en koffert fullpakket med dansbare indielåter, står bergenserne nå klare for å ta deg med på reisen til verdensrommet, rundt sola og hjem igjen.

Etter å ha snekret på ny musikk gjennom flere år i både hjemme- og bortestudioer – omringet av utallige synther og hissige strobelys – står byggverket i 2024 endelig ferdig. Den uimotståelige dansegulv-bangeren «Brunsniggelen» og den litt mer eksperimentelle «Tid for hjem» plasserer seg helt naturlig i samtiden, parallelt med å være en logisk oppfølger til musikken på Aabenbaringen over aaskammen.

Selv sier Casiokids om de to låtene: "Det å velge kun én låt som første singel når vi først har ventet så lenge, føltes rett og slett litt feil. Casiokids hadde for vane å slippe dobbeltsingler på vinyl tidligere, så med tanke på samtiden vi nå lever i, hvor alle vil ha alt med en gang, var det bare på sin plass å slippe minst to låter."


"«Brunsniggelen» slår et slag for den gode, gamle empatien og toleransen. Det at man må tåle at noen er annerledes enn deg, det å kunne gi folk en sjanse uten å forhåndsdømme, og at man ikke trenger være kjip med folk som har det kjipt. «Tid for hjem» handler om å innse at det er på tide å gå hjem. En åtte minutters hyllest til festens repetitive gleder og sorger."

 Som medlemmer av en eksklusiv klubb av norskspråklige artister med internasjonal suksess, har Casiokids spilt hundrevis av konserter over store deler av verden. Deriblant en lang rekke store internasjonale festivaler, samt live-sessions for blant andre BBC og Radio France. Casiokids har blitt hauset opp av tungvektere som NME, Pitchfork, AllMusic og Rolling Stone, og de ble i sin tid tildelt en million kroner i form av nær mytiske A-ha-stipendet.

Noen år etter utgivelsen av det siste albumet – Aabenbaringen over aaskammen – tok bandet en pause. I mellomtiden har bandmedlemmene utforsket andre musikalske prosjekter. Vokalist Fredrik Vogsborg har blant annet vært bandleder for Aurora og har vunnet 3 Spellemannpriser med henholdsvis The Megaphonic Thrift, Silja Sol og Young Dreams.


 KOMMENDE KONSERTER 

07.08.ØYAFESTIVALEN, OSLO

18.10.BYSCENEN, HAUGESUND


19.10.FISKEPIREN, STAVANGER

25.10.BYSCENEN, TRONDHEIM

09.11.USF VERFTET, BERGEN


ANNONCE