Nyhet

The Rolling Stones kunngjør nytt album - Se ny musikkvideo med Sydney Sweeney

«Hackney Diamonds» blir det første Stones-albumet med nye sanger på 18 år

The Rolling Stones har nettopp annonsert utgivelsen av sitt første album med nye sanger på 18 år. Albumet med tittelen "Hackney Diamonds" er ute 20. oktober.

Kunngjøringen ble gjort på en direktesendt pressekonferanse fra Londons Hackney Empire-teater arrangert av Jimmy Fallon. Hackney Diamonds har spilt inn forskjellige steder rundt om i verden, inkludert Henson Recording Studios, Los Angeles; Metropolis Studios, London; Sanctuary Studios, Nassau, Bahamas; Electric Lady Studios, New York og The Hit Factory/Germano Studios, også i New York.

Albumet er gruppens første samarbeid med den New York-fødte produsent og musiker Andrew Watt, som ble kåret til Årets produsent ved Grammy Awards 2021 for sitt arbeid med blant andre Post Malone, Ozzy Osbourne og Miley Cyrus. Det nye albumet blir The Rolling Stones sitt første album med nye låter siden "A Bigger Bang", som ble sluppet for nøyaktig 18 år siden i dag.


Siden den gang har The Rolling Stones turnert verden rundt, og i 2016 ga de ut "Blue & Lonesome", et album med tolkninger av gamle blueslåter som inspirerte dem i begynnelsen av karrieren tidlig på 60-tallet. I 2018 vant albumet en Grammy i kategorien Beste tradisjonelle bluesalbum.

Det nye albumet er det første The Rolling Stones har spilt inn som en trio med Mick Jagger (vokal med flere), Keith Richards (gitar med flere) og Ronnie Wood (gitar med flere) etter at trommeslager Charlie Watts døde i 2021, 80 år gammel. De tre nåværende Stones-medlemmene Jagger, Richards og Wood er i dag henholdsvis 80, 79 og 76 år gamle.

Den nye singelen «Angry» er akkompagnert av en musikkvideo regissert av Francois Rousselet, som tidligere har jobbet med blant andre Nike, Diesel, Pharrell Williams og på Rolling Stones «Ride 'Em On Down» fra deres nevnte album Blue & Lonesome. Musikkvideoen har den Emmy-nominerte skuespilleren Sydney Sweeney (The White Lotus, Euphoria, The Handmaid's Tale og mer) i hovedrollen. Se videoen nedenfor.

ANNONCE