Nyhet

Svensk artist dømt etter mislykket prank

I fjor vår ble en fremtredende svensk artist stilt for retten etter å ha drevet en «prank» på kjæresten. Spøken hans var at han skulle late som han hadde tatt en dødelig overdose, noe som gjorde at kjæresten umiddelbart ringte SOS Alarm. Nå er artisten dømt for å ha forårsaket falsk støy.

Kjæresten ringte SOS Alarm og meldte fra om at kjæresten hadde overdosert ti gram kokain. Da ambulansen kom til hjemmet deres, forklarte imidlertid artisten at han ikke hadde inntatt kokainen og at det hele bare var en spøk han hadde tenkt å publisere på YouTube, melder Aftonbladet.

Ifølge ambulansepersonalet var utrykningen unødvendig siden det ikke var fare for noens liv eller helse. I søksmålet ble det hevdet at mannen hadde handlet med forsett, men kunstneren selv benektet fra første stund at han hadde begått noe lovbrudd.

Under etterforskningen innrømmet mannen i høringen at det hele egentlig var en «spøk» og at han kun hevdet å ha tatt kokain på grunn av sin skam over å ha blitt psykotisk av stoffet. Planen var å spille inn vitsen med partneren og dele den på YouTube, men opptaket startet ikke fordi han hadde glemt å starte kameraet. Nå er artisten dømt for å ha forårsaket en falsk støy. Det er verdt å merke seg at artisten allerede tidligere hadde vært innskrevet på et behandlingssenter for rusavhengighet og allerede sonet en dom.


Tingsrätten har bestemt at straffen artisten skal få, i tillegg til den pågående straffen for narkotikarelaterte lovbrudd, er prøvetid som også omfatter lovbruddet falsk alarm. Dersom artisten hadde blitt dømt til fengsel for alle forbrytelsene han begikk, ville straffen vært ett år og seks måneder.

ANNONCE