Nyhet

PREMIERE: Ny musikkvideo fra visepop-stjerneskudd Julie Henrikke

«Er det flere esker igjen? «Nei, dette var den siste, svarer Han. Hun setter seg i bilen, før hun spør Om han tror at det her er siste gang."

Julie Henrikke er en norsk artist og låtskriver fra Lørenskog med et par begivenhetsrike år bak seg. I 2021 debuterte hun med EP-en Vann renner ut av glass som høstet store reaksjoner i radio og media, i 2022 mottok hun Norsk Viseforums artiststipend - og i mars 2023 signerte hun platekontrakt med Braveheart Records (Mikhael Paskalev, Jonas Alaska, Billie Van).

Etter hun vant pris i 2022 gikk hun straks i studio med produsenten Henrik Lillehaug. Sammen har de skapt et tidløst og helstøpt sound med tydelig nikk til den amerikanske singer-songwriter-tradisjonen, inspirert av Clairo, Christian Lee Hutson, Moonica Mac og Lars Saabye-Christensen. 

Arrangementene er lekne og nydelig fremført av Julies sårbare, ærlige vokal. Tekstene er av et kaliber det er lenge siden vi har hørt her til lands -finurlige og til tider vittige, og de setter ord på både hverdagslige øyeblikk og store følelser.


For omtrent to uker siden slapp Julie Henrikke låten "Haley". En kanonlåt med masse gitargoddis, nøktern vokal med unøktern vokaleffekt og et fengende refreng som vekker følelser hos alle som har gått gjennom et samlivsbrudd. Musikkvideoen portretterer denne tematikken ved at Julie flytter inn i et busskur. En metafor for det å være på vei fra der man var.

Julie Henrikke forklarer:
"Musikkvideoen er regissert av Emilie Fosstveit og filmet av Kyunghoon Lee. Vi filmet på et busstopp på Ottestad utenfor Hamar i veldig ustabilt vær, holdt på i nitten timer, og heldigvis sørget mammaen til Emilie for at vi fikk i oss mat underveis. Det var en intens og lang og skikkelig morsom dag."
Hun fortsetter: "I videoen ser du meg innrede et lite busskur. Jeg venter på noe og gjør ventingen komfortabel. Noen ganger er man på sånne stadier i livet som minner om venterom. For eksempel etter et brudd, når plutselig hele fremtiden ser annerledes ut, eller er vanskelig å se i det hele tatt. Musikkvideoen er et portrett av hvordan man kan angripe den tilværelsen."

Mikhael Paskalev skryter av label-artisten:
"Julie har en sjelden evne til å få deg til å føle deg trygg samtidig som du aldri kjeder deg. Er så befriende å være i Julies verden! Alltid litt annerledes men alltid i virkeligheten."

Haley er tredje singel i forkant av et et debutalbum som er rett rundt hjørnet- så det er bare å glede seg til mer.


 

 

 


ANNONCE