Nyhet

Kriminelle gjenger bruker Spotify til å hvitvaske penger

Problemet med manipulert og kjøpt lytting på strømmetjenester er noe flere medier har trukket frem i lang tid.

Nå melder en etterforskning fra Svenska Dagbladet at kriminelle bruker Spotify til å hvitvaske penger ved å kjøpe såkalte falske lyttinger.

Ifølge avisen bruker kriminelle inntekter fra kriminalitet til å kjøpe kryptovaluta, som deretter går til folk som manipulerer Spotify-kontoer for å øke lytterne til en bestemt artist.

– Er det store volumer er det verdt det. Dette gjør du ikke hvis du vil vaske hundre laks, for da mister du for mye underveis. Men skal du vaske noen kaniner (millioner, red.anm.) er det selvfølgelig greit, sier en gjengkriminell kilde til SvD.


Ifølge kilden er det også et poeng at den aktuelle artisten får utbetalt hvite penger, klatrer på listene og får et skikkelig gjennombrudd.

– Hvis du er et nettverk og vil tiltrekke deg barn og du har en rapper som blir stor, så gjør det halve jobben for deg. Det er veldig bra i rekrutteringsøyemed, sier den kriminelle personen til SvD.

Avisen skriver videre at en politimann som jobber ved Noa, politiets nasjonale operative avdeling, skal ha forsøkt å kontakte Spotify angående den kriminelle aktiviteten uten å få svar


I en uttalelse til SvD sier en talsperson fra Spotify blant annet:

«Vi har ingen kjennskap til at politiet ville ha kontaktet Spotify angående påstandene SvD skriver om, og våre interne team har heller ikke oppdaget eller fått tilgang til data eller konkrete bevis som tyder på at vår plattform blir brukt i særlig grad på den måten som beskrevet i artikkelen."

 


ANNONCE