Nyhet

Endelig kommer usb-c til iPhone

Fire nye modeller av iPhone 15 så dagens lys denne uken, og alle kan lades via den universelle USB-C-kontakten

Tirsdag var "den store Apple-dagen" da de nye modellene av smarttelefonene deres ble lansert. Helt på linje med tidligere år ble det fire modeller, iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max.

Det har vært en del oppdateringer på modellene sammenlignet med forrige modell, men det virkelig store er at de nå alle har byttet ut den gamle lightning-kontakten med usb-c, som vi kjenner fra alle andre smarttelefoner.

I tillegg har Apple oppgradert alle parameterne som var forventet og som vi også kjenner fra tidligere år. Det er ny prosessor i modellene, materialene er oppdatert og det har vært et betydelig oppgradert kamerasystem i alle modellene. iPhone 15 og 15 Plus kommer i en 6,1" og en 6,7" versjon, og det samme gjelder for Pro-modellene.


 

Kamerasystemet har fått en betydelig oppgradering, med et 48 megapiksel hovedkamera og en ny 24 megapiksel standard med superhøy oppløsning. I tillegg lover Apple at det kan tas bedre portrettbilder, og at man slett ikke trenger å velge portrettmodus for å ta denne typen bilder.


Kameraet samler automatisk inn all informasjon, og etterpå kan bildene gjøres om til portretter med bokeh-effekt. Pro-modellene har fått en enda større oppgradering av kamerasystemet, med tre brennvidder, 24mm, 28mm og 35mm, og så er det støtte for 48 megapikslers HEIF-bilder med 4x høyere oppløsning.

I tillegg kommer et 3x telefotokamera og optisk zoom på 5x ved 120 mm, den største en iPhone noen gang har hatt.

De nye mobilene kommer på markedet her i slutten av september og de minste modellene vil ha en startpris på 12 000 kroner, mens pro-modellene vil starte på hhv. 11.800 kroner.


 

 

ANNONCE