Nyhet

Daniel Ek tilbakeviser påstått smutthull for strømninger

Ifølge opplysninger fra det amerikanske finansselskapet JP Morgan er det mulig å utnytte Spotifys strømmesystem.

Teorien, som først ble publisert i Financial Times, hevder at det er mulig å programmere en enhet til å lytte til en sang i 30 sekunder i 24 timer og dermed tjene 1200 euro i måneden på royalties.

Nå tilbakeviser Spotifys administrerende direktør Daniel Ek dataene, ifølge GP. I et innlegg på X (tidligere Twitter) delte Julian Klymochcko, grunnleggeren av det kanadiske investeringsselskapet Accelerate, Financial Times-artikkelen, og fikk direkte svar fra Ek.

I svarkommentaren skriver Ek: «Hvis det var sant, ville min egen spilleliste blitt kalt 'Daniels 30-sekunders jam' og gått på repetisjon! Spøk til side, det er egentlig ikke slik vårt royaltysystem fungerer.»


Nylig ble Spotify også diskutert i en anmeldelse fra Svenska Dagbladet, som beskriver hvordan gjengkriminelle bruker strømmetjenesten til å hvitvaske penger ved å kjøpe såkalte falske lyttinger.

Ifølge avisen bruker kriminelle inntekter fra kriminalitet til å kjøpe kryptovaluta, som deretter går til folk som manipulerer Spotify-kontoer for å øke lytterne til en bestemt artist.

En talsperson fra Spotify sier i en uttalelse til SvD at deres «interne team ikke har oppdaget eller hatt tilgang til data eller konkrete bevis som indikerer at plattformen vår blir brukt i særlig grad på den måten som er beskrevet i artikkelen».


LES OGSÅ: KRIMINELLE GJENGER BRUKER SPOTIFY TIL Å HVITVASKE PENGER

 

ANNONCE