Nyhet

Daniel Ek på AI-musikk: "Det blir vanskelig"

"Vi har et veldig stort team som jobber med akkurat denne typen saker."

Daniel Ek, administrerende direktør i Spotify, har annonsert at Spotify ikke planlegger å innføre et fullstendig forbud mot musikk laget ved hjelp av kunstig intelligens (AI), men han innrømmer at det er en kompleks sak med vanskelige grenser. I et intervju med BBC diskuterte Ek Spotifys tilnærming til AI-generert musikk.

Ifølge Ek anser Spotify bruken av AI-verktøy for å forbedre artisters musikk som akseptabel. På den annen side er verktøy som fullstendig etterligner stilen til andre musikere ikke akseptable ifølge selskapet. Men det er også en mellomting, der AI-avkom blir påvirket av andre artister, men likevel ikke direkte kopierer arbeidet sitt.

Å trekke linjen mellom disse ulike nivåene av AI-engasjement vil være en utfordring, ifølge Ek.


– Det blir vrient, sier han.

Et tidligere eksempel på dette dilemmaet var sangen Heart On My Sleeve, som ble utgitt tidligere i år. Sangen brukte stemmene til kjente artister som Drake og The Weeknd gjennom et AI-verktøy, uten deres viten. Etter at dette ble oppdaget, ble sangen fjernet fra Spotify i april. Samtidig prøvde skaperne å nominere sangen til en Grammy.

Daniel Ek understreker at Spotify allerede er utfordret med disse komplekse problemstillingene. Musikk i den digitale tidsalderen fortsetter å utvikle seg, og Spotify prøver å finne den rette balansen mellom å fremme innovasjon og å beskytte artisters privatliv og kreativitet når det kommer til AI-skapt musikk.


– Vi har et veldig stort team som jobber med akkurat denne typen spørsmål, sier Daniel Ek.

ANNONCE