Nyhet

Paul McCartney gir ut podcast om The Beatles' sangtekster

Den nye podcasten er basert på en bok av låtskriverlegenden.

I går ble første episode av podcasten A Life In Lyrics med Paul McCartney sluppet.

Serien, som kommer i tolv deler, er basert på boken The Lyrics: 1956 to the Present, og går gjennom bakgrunnen til flere av The Beatles sine sangtekster.

Podcasten ledes av poeten Paul Muldoon, som også skrev forordet til den nevnte boken, og lytteren guides gjennom samtaler mellom Muldoon og McCartney, ifølge NME.


Først ut er Eleanor Rigby fra Revolver. McCartney forteller at han og John Lennon pleide å gå på en kirkegård og diskutere fremtiden, og at det også var et gravsted for en Eleanor Rigby, som inspirerte sangen.

Videre forklarer han tekstlinjen «Wearing a face that she keeps in a jar by the door», som kommer fra morens kjærlighet til Nivea-krem.

– Min mors favoritt var Nivea, og jeg elsker det fortsatt i dag. Det skremte meg litt at kvinner bruker så mye krem, og jeg var redd for at jeg skulle bli voksen og gifte meg med en som bruker mye ansiktskrem, bruker dusjhette og mye annet. Så det påvirket tankegangen min, og hun [Eleanor] bruker et ansikt som hun har i en krukke ved døren, sier McCartney i podcasten og fortsetter:


– Jeg så det som en film med to ensomme hovedpersoner, hun og han. Hun dør og det er han som begraver henne, og han tørker hendene sine når han forlater graven, og slik slutter historien.

Ifølge NME vil podcasten få en andre sesong med tolv episoder til. Den blir ikke utgitt før i februar 2024.

Hør første episode av A Life In Lyrics her:

ANNONCE