Nyhet

Gene Simmons og Paul Stanley blir saksøkt av familien til en gitartekniker

«Jeg kunne ikke tro hvor utrygt det var og at vi fortsatte med omvisningen»

Gitartekniker Francis Stueber begynte å jobbe for Kiss tilbake i 2002 og var også tekniker under alle Paul Stanleys soloopptredener i to tiår. I oktober 2021 ble Stueber syk av covid under bandets pågående End Of The Road verdensturné.

Etter to dager med karantene på et hotellrom døde han, noe som ble notert av Stanley som på den tiden uttrykte sin sorg i innlegg på sosiale medier, hvor han skrev: "Min kjære venn og gitartekniker gjennom 20 år, Fran Stueber, døde plutselig i går i kjølvannet av covid. Jeg stolte så mye på ham, både på scenen og utenfor. Familien min elsket ham, og det gjorde jeg også. Han var så stolt av sin kone og tre gutter, og de var stolte av ham. Jeg er stum."

 

Ifølge GP ble det rettet kritikk mot turneens prosedyrer rundt smittespredning etter dødsfallet, og flere som jobber tett på bandet uttalte seg anonymt i Rolling Stone, hvor en scenetekniker blant annet sa:


"– Jeg kunne ikke tro hvor utrygt det var og at vi fortsatte med omvisningen. Vi hadde vært frustrerte i flere uker, og da Fran døde tenkte jeg bare "du må tulle med meg". Kiss og turledelsen benektet anklagene og ga senere ut en uttalelse som sa at sikkerhetsprosedyrene var tilstrekkelige, men la til at "det er ingen idiotsikker måte å turnere på uten en viss risiko."

Nå har Stuebers familie saksøkt Stanley og Simmons, og anklaget dem for å ha forårsaket døden, ifølge Rolling Stone. Søksmålet hevder at viruset begynte å spre seg allerede i august 2021, etter at Paul Stanley selv ble syk, og at spredningen kunne fortsette på grunn av dårlige sikkerhetsprosedyrer. I tillegg skal Stueber ha blitt stående uten legetime, til tross for at det ble lovet av bandets manager Doc McGhee.

 


ANNONCE