Nyhet

Princes klassiske Purple Rain-skjorte er ute på auksjon

En rekke gjenstander som en gang tilhørte Prince er nå ute på auksjon.

Prince, som gikk bort i 2016, var kjent for mye mer enn bare musikken sin. Hans ekstravagante garderobe var nesten like berømt som hans opptredener på scenen. Nå har en fransk samler bestemt seg for å selge noen av disse klesplaggene og andre gjenstander som en gang tilhørte den legendariske artisten, melder TT.

Opprinnelig hadde samleren planlagt å åpne et museum dedikert til Princes minne, men disse planene ble senere endret, ifølge data fra RR Auction i Boston, som organiserer salget.

Blant de spektakulære gjenstandene på auksjonen finner vi den hvite volangskjorten som Prince hadde på seg under sin minneverdige fremføring av sangen "Purple Rain" på American Music Awards i 1985. Auksjonshuset anslår skjortens verdi til 15 000 dollar, tilsvarende over 160 000 norske kroner.


Princes klær fra musikalfilmen Under The Cherry Moon fra 1986, som markerte hans regidebut, forventes å selge for 45.000 dollar, nesten en halv million svenske kroner.

Andre gjenstander som går under hammeren inkluderer et par høyhælte blå støvler fra Act I Tour, et spesialtilpasset sceneantrekk i gull med kjærlighetssymboler og en blå Schecter Cloud-gitar.


Tidligere i år hedret Princes hjemstat Minnesota ham ved å navngi en motorveistrekning som passerer hans tidligere hjem i Paisley Park etter ham.

 

ANNONCE