Nyhet

Beyond the Gates 2024 - tilbyr guidet blakc-metal tur til Fantoft stavkirke

For å skape en autentisk 90-talls black-metal opplevelse, tilbyr festivalen nå guidet turer til relevante studio, landmerker og, ikke minst, én stavkirke i bergensområdet.

Siden starten av Beyond the Gates-festivalen har internasjonale fans kommet til Bergen for å se opptredener av sine norske favorittartister. Som de fleste besøkende vet, har natur og lokal kultur alltid vært en gripende inspirasjonskilde for bandene som dukker opp fra bergensscenen. Nok en gang vil Beyond the Gates gi alle de reisende fansen muligheten til å få et unikt innblikk i alle aspekter av den norske metalscenen og den lokale kulturen generelt. I den forbindelse settes sammen en rekke arrangementer før og under festivalen slik at publikumet "kan oppdage hva som inspirerte – og fortsatt inspirerer – den norske metal-scenen"

Black-Metal landemerker med Tore Bratseth

Metalllegende og historieforteller, Tore Bratseth (Old Funeral, The Batallion, Bömbers) tar deg med på en tur til utkanten av Bergen for å vise besøkende en rekke nøkkelsteder i den norske black metal-historien. Turen inkluderer stopp ved Lysekloster-ruinene, hvor en rekke ikoniske foto- og videoopptak har funnet sted, samt bunkeren hvor Euronymous ble fotografert for kampanjesyklusen «De Mysteriis Dom Sathanas». Et annet stopp på vandringen er stedet for den originale Os Rockeklubb der Mayhem øvde før innspillingen "DMDS" i Grieghallen, og også vanlig øvingssted for Old Funeral and Amputation.


Denne turen går med buss fra utenfor Grieghallen (Nygårdsgaten).

Beyond the Black Metal Classics - en guidet tur i Grieghallen med Pytten

Hvis du ønsker å få en grundig titt på hvordan noen av de mest anerkjente black metal-klassikerne fra 90-tallet kom sammen, trenger du ikke lete lenger! Den legendariske produsenten Pytten har tilbudt seg å ta Beyond the Gates-publikummet på en guidet omvisning i Grieghallen, hvor han spilte inn banebrytende album som Enslaveds Vikingligr Veldi, Frost og Eld, de to første Emperor-albumene, In the Nightside Eclipse og Anthems to the Welkin kl. Dusk, Gorgoroths Pentagram og Antichrist, Mayhems De Mysteriis Dom Sathanas, og Immortals Diabolical Fullmoon Mysticism, Battles in the North. Alle disse platene medvirkende til å forme det som ble lyden av den norske Black Metal-scenen på 90-tallet.


I et forsøk på å gjøre dette til en intim opplevelse for alle deltakere, vil det kun være et svært begrenset antall billetter tilgjengelig for hver gruppe.

Fantoft stavkirketur med Finn Håkon Rødland

Enhver black metal-elsker med respekt for seg selv kjenner den mørke historien om sjangerens opprinnelse, som inkluderer den beryktede Fantoft stavkirke-brannstiftelsen som fant sted 6. juni 1992. Nå gjenoppbygd nøyaktig slik det var før brannen, kan fansen få en personlig omvisning i denne legendariske siden med black metal-historiker Finn Håkon Rødland.


Norges ledende ekstremmetallfestival finner sted igjen i hjertet av Bergen (NO) fra 31. juli - 3. august 2024 med opptredener av Behemoth, Satyricon, Watain, Venom, Trelldom (første konsert noensinne!) og mange flere!

 

ANNONCE