Nyhet

Ny rapport: TikTok-brukere er flinkere til å oppdage og dele ny musikk enn resten av befolkningen

Det lønner seg godt å markedsføre musikken din på TikTok, ifølge en ny studie.

Når TikTok virkelig dukket opp på norske telefoner, var fortellingen ofte at den først og fremst besto av ubevisst underholdning – gjerne i form av dansevideoer eller annet selviscenesettelsesinnhold. Men det tok ikke lang tid før noen av verdens største plateselskaper så potensialet til plattformen, som er beryktet for å holde brukere i en endeløs rekke av videostrømmer, spesielt utvalgt av algoritmene og tilpasset dine preferanser og vaner.

En global studie med data fra USA, Storbritannia, Indonesia, Tyskland og Brasil bekrefter nå at det kan være store fordeler ved å investere markedsføringsdollar i TikTok. TikTok-brukere er betydelig mer sannsynlig å oppdage ny musikk enn folk som bruker andre sosiale medier. Studien viser spesifikt at amerikanske TikTok-brukere har 70 % større sannsynlighet for å oppdage ny musikk. Den samme trenden finner vi i Brasil og Indonesia, hvor TikTok-brukere har henholdsvis 28 % og 17 % større sannsynlighet for å utforske ny musikk enn resten av befolkningen på andre sosiale medier. Toppscoreren her er Storbritannia, med hele 92 % større sannsynlighet for å oppdage ny musikk sammenlignet med gjennomsnittsbefolkningen på andre sosiale medier.

En TikTok-redigering av en sang kan gå viralt over natten og generere enorm oppmerksomhet og såkalt DIY-innhold, som lages og deles av brukerne selv. I dag er det ikke uvanlig å komme over en TikTok-influenser som lager betalt innhold fra noen av verdens største plateselskaper. Innholdet handler ikke nødvendigvis om musikken, men sangen som er valgt ut til reklamen kan brukes som bakgrunnsmusikk eller lydsporet til dagens antrekksvideo.


Dette er også konklusjonen i studien, som viser at folk på TikTok utgjør en spesielt fordelaktig PR-maskin, ettersom TikTok-brukere generelt sett er mer sannsynlig å dele ny musikk med venner og følgere enn folk på andre sosiale medier. Spesielt brukere i Storbritannia er effektive PR-agenter, da det er dobbelt så sannsynlig at de deler musikk sammenlignet med gjennomsnittsbrukeren på andre plattformer.

Studien er utført av forskningsselskapet Luminous og på oppdrag fra TikTok selv, og ble utført for å kartlegge plattformens innflytelse på blant annet musikkoppdagelse og streaming. Her konkluderer studien med at ni av 10 TikTok-brukere hører på musikk på strømmetjenester, noe som er mer enn den gjennomsnittlige musikkforbrukeren. Her er TikTok-brukere også mer villige til å betale for musikkstreaming enn andre forbrukere. Den samme trenden går igjen ved kjøp av varer og konsertbilletter.

Rapporten viser også at TikTok-brukere er mer åpne for internasjonal musikk sammenlignet med den gjennomsnittlige musikklytteren, og at kombinasjonen med en større tilbøyelighet til å dele ny musikk med andre kan være til stor hjelp for nye artister:


«Denne preferansen (for internasjonal musikk, red.) kombinert med det høye nivået av musikkoppdagelse og deling på TikTok, kan utnyttes til å vokse fanbaser utover nasjonale grenser, og har bidratt til å lansere globale artister fra sjangere som reggaeton, afrobeats og K. -pop," sier det i rapporten.

ANNONCE