Nyhet

Michael Jacksons første studioinnspilling slippes for første gang

Et historisk opptak, skjult for offentligheten i over 50 år, slippes nå digitalt for første gang. 7. desember får verden muligheten til å være med på Michael Jacksons første studioinnspilling, Big Boy

Den 13. juli 1967 besøkte åtte år gamle Michael Jackson og brødrene One-Derful i Chicago for deres aller første studioøkt. Denne dagen markerer første gang i Michaels liv at han sang inn i en studiomikrofon og øyeblikket da stemmen hans første gang ble spilt inn på bånd. Båndet gir også det første beviset på The Jackson 5s utvikling under One-Derful-etiketten før deres tid med Steeltown Records - et øyeblikk som tidligere har gått helt tapt for historien. Siden den dagen for 56 år siden har innspillingen av "Big Boy (One-Derful Version)" aldri blitt gitt ut digitalt, før nå.

Bak utgivelsen står det amerikanske musikkselskapet Recordpool, eier av innspillingen, og svenske anotherblock – en blokkjedebasert musikk- og kongelig markedsplass som tidligere har presentert låter fra blant andre Rihanna, The Weeknd og Justin Bieber.

"– Dette var deres aller første skritt inn i musikken og jeg kunne ikke tro at Michaels stemme, sammen med brødrenes, ville fortsette å ekko i flere tiår," sier Katherine Jackson, mor til Michael, i en pressemelding.


Oppdagelsen av opptaket ble gjort i 2009 av Chicago Reader-journalisten Jake Austen. I sin research for en artikkel om The Jackson 5s første singel, fant han et annet spor for dette bandet som ingen visste eksisterte. Innspillingen står i sterk kontrast til den polerte musikken som The Jackson 5 senere skulle lage for Motown.

I originalen hører vi en lidenskapelig åtte år gammel Michael, bare noen måneder unna å forlate livet som et helt vanlig barn i Gary, Indiana. En senere remasteret versjon av Big Boy ble gitt ut som The Jackson 5s første singel av Steeltown Records i januar 1968.

"– Vi er ekstremt stolte og glade for nå å kunne dele denne viktige delen av musikkhistorien med resten av verden. Utgivelsen av Big Boy (One-Derful Version) markerer ikke bare et ikonisk musikalsk øyeblikk, men fremhever også det enorme potensialet som dagens teknologi har for å forlenge musikkens levetid og verdi," sa Michel D Traore, medgründer og administrerende direktør i anotherblock.


ANNONCE