Nyhet

Massive Attack til Piknik i Parken 2024!

Musikken som definerte 90-tallet kommer til Oslo!

Massive Attack erobret og overrasket en hel verden med debutalbumet Blue Lines, hvor de med sin dansbare og stemningsfulle sjangerblanding ble selve opphavet og definisjonen til trip hop. Nå er de klare for å innta Grünerløkkas grønne lunge, Sofienbergparken og PiPfest, torsdag 13. juni 2024.

«Det er med stor glede vi endelig får Massive Attack til parken vår! Med det som beskrives som et av verdens beste danse-album i bagasjen, føler vi oss sikre på at konserten deres kommer til å bli en for historiebøkene. Responsen etter slippet av Stormzy, som for øvrig spiller lørdag, har vært overveldende, og det er skikkelig stas å se at programmet for 2024 virkelig begynner å ta form!» sier festivalsjef Peer Osmundsvaag.

Massive Attack er den andre headlineren som er sluppet til neste års PiPfest. Festivalen bekreftet nylig også Stormzy som spiller lørdagen. Tidligere er også Tom Odell, L’Impératrice, Wildlife, Metteson og Georgia annonsert på festivalprogrammet. I 2024 arrangeres Piknik i Parken 13. – 15. Juni.


Om Massive Attack – Et av verdens beste dance-album gjennom tidene?

Det anerkjente musikknettstedet Allmusic.com har beskrevet Massive Attack og deres debutalbum Blue Lines som «One of the best dance albums of all time». Videre omtalte de tredje albumet Mezzanine med enda større ord. «With their atmospherics, fuzz-tone guitars, and a wealth of effects, the song could well be the best production from the best team of producers the electronic world had ever seen» lød det i anmeldelsen.

Klassikeren Mezzanine fra 1998 toppet forøvrig albumlistene i Storbritannia.


Massive Attack startet allerede på slutten av 80-tallet som en produsenttrio. Samtlige av deres fem album har solgt svært godt, og har resultert i gull- og platinautmerkelser over hele verden. I tillegg har de gjort remikser og samarbeidet med artister over et stort sjangerspenn som Neneh Cherry, Nas, Peter Gabriel, Primal Scream, Tricky til Sinéad O'Connor og Madonna.

Massive Attack består i dag av to av tre originalmedlemmer, Grant «Daddy G» Marshall og Robert «3D» Del Naja.

I 2004 produserte de soundtracket for filmen Danny the Dog med Jet Li i hovedrollen. Musikken deres er også brukt i flere andre filmer, blant andre The Matrix («Dissolved Girl»), The Insider («Safe from Harm») og Snatch («Angel»). Sangen «Teardrop», fra albumet Mezzanine, er brukt som kjenningsmelodi for den amerikanske TV-serien House.


ANNONCE