Nyhet

Marilyn Mansons søksmål om seksuelle overgrep blir gjenopplivet av ankedomstolen

Søksmålet ble ellers henlagt i fjor

Et søksmål som anklager Marilyn Manson for seksuelle overgrep, diskriminering, vold og trakassering mot en av hans tidligere assistenter har blitt gjenopplivet i en ankedomstol, melder Billboard.

Saken, anlagt av Ashley Walters i 2021, ble ellers avvist i fjor da en dommer avgjorde at den overskred Californias toårige foreldelsesfrist.

Lagmannsretten har imidlertid slått fast at søksmålet er beskyttet av en regel for utsatt oppdagelse når det gjelder et offer som har vært utsatt for så traumatiske opplevelser at de har fortrengt dem – og først senere husket dem.


Faktisk hevdet Walters at traumer fikk henne til å undertrykke minnene frem til 2020.

«Før hun ble diagnostisert og fikk behandling, sier Walters at hun ikke var i stand til å huske de undertrykte hendelsene, og da hun husket dem, var hun ikke i stand til umiddelbart å identifisere disse hendelsene som overgrep», heter det i rettens uttalelse.

«Disse påstandene om undertrykte minner og psykologisk blokkering er tilstrekkelig for å gjenopplive saken», heter det i vurderingen.


Walters' advokat James Vagini sier i en uttalelse at det er viktig for domstolene å vurdere traumeundertrykkelse i saker som disse.

"Vi mener denne dommen sikrer at domstolene må vurdere traume-indusert undertrykkelse i den juridiske begrunnelsen at overlevende ofte kommer frem år etter traumet for å fremsette krav. Dette gjør det mulig for ofre for seksuelle overgrep og trakassering å reise sine krav mot sine overgripere når de er i stand til det. å gjøre det, ikke innen en frist fastsatt ved lov."

Mansons advokat hadde ingen kommentarer til saken da Pitchfork forsøkte å nå en.


Manson har vært i sentrum av to påståtte voldtektssøksmål i år: En anlagt av Game of Thrones-skuespillerinnen Esmé Bianco og en annen anlagt av en kvinne som bare refereres til som Jane Doe. Begge søksmålene er avsluttet, med forlik i begge sakene.

Ashley Morgan Smithlines søksmål fra 2021 mot Manson ble avvist, og hun trakk senere tilbake påstandene sine. I år ble han saksøkt av en annen Jane Doe som hevdet å ha blitt seksuelt misbrukt av Manson som mindreårig på 1990-tallet; Manson har avvist anklagene hennes. Hans ærekrenkelsessøksmål mot Evan Rachel Wood pågår.

ANNONCE