Nyhet

MANCHESTER-GUTTA: Liam Gallagher og John Squire annonserer første singel

Liam Gallagher og John Squire fra The Stone Roses har delt den første singelen fra deres kommende felles album

Manchester-musikerne Liam Gallagher og John Squire har endelig avslørt detaljene rundt deres etterlengtede fellesprosjekt. Den første singelen, «Just Another Rainbow», er ventet å slippes neste måned.

Gallagher, tidligere frontmann for Oasis, og Squire, tidligere gitarist for The Stone Roses, har lenge ertet et mulig samarbeid. Deres første singel, «Just Another Rainbow», er nå tilgjengelig for forhåndsbestilling på vinyl, og det er også løftet om «mer ny musikk i løpet av året».

Den kommende singelen "Just Another Rainbow" beskrives som en kombinasjon av Squires "umiddelbart uforglemmelige psykedeliske gitar" og Gallaghers vokal, som leverer "lidenskap, personlighet og overbevisning."


I en pressemelding uttaler Squire: "For meg er den mest åpenbare tolkningen av "Just Another Rainbow" at det handler om skuffelse, og budskapet er at du aldri får det du virkelig vil ha. Men jeg liker ikke å forklare sanger ; Jeg tror det er lytterens privilegium, det er hva du vil ha det til. For meg er det også et av de mest oppmuntrende sporene vi har gjort sammen, noe som er rart."

«Just Another Rainbow» gir en forhåndsvisning av det lenge ryktede fellesalbumet, men den nye duoen lover at det kommer mye mer ny musikk og kanskje til og med konserter. Gallagher berømmer også Squire som «en topp låtskriver», og utdyper:  «det er godt å se at han er tilbake og skriver sanger, og forbanna gode på det.»

Vennskapet deres dateres tilbake til begynnelsen av Oasis, da Gallagher så Stone Roses live som 16-åring. Etter flere samarbeid og en sceneopptreden sammen på Knebworth i 2023, har de nå laget et album sammen, produsert av Greg Kurstin. I følge Gallagher inneholder albumet noen "mega-melodier" og eksepsjonelt gitararbeid fra Squire.


Liam Gallagher, som ga ut sitt tredje soloalbum C'mon You Know i 2022, vil også feire 30-årsjubileet for Oasis sitt debutalbum Definitely Maybe med en turné i 2024.

ANNONCE