Nyhet

Flott smarttelefon til en veldig god pris

Med mange kule foto- og videoalternativer er iPhone 15 Plus flott for innholdsskapere

Apple lanserte for ikke lenge siden sin nye iPhone 15-serie, og vi har allerede sett på toppmodellen, 15 Pro Max, her i redaksjonen.

Jeg har imidlertid også sett på en av de litt mindre mobilene i serien, iPhone 15 Plus, og selv om den ikke har helt samme maskinvare er det fortsatt en skikkelig kul mobil, og for rundt 13500 kroner får du en kul smarttelefon, med nesten samme kvaliteter som toppmodellen.

iPhone 15 Plus samme størrelse skjerm som toppmodellen, 6,7” basert på Apples egen Super Retina XDR-teknologi. Skjermteknologien gir deg flotte opplevelser, uansett om du ser på film, bilder eller spiller på mobilen. Lysstyrken er på topp, den fungerer veldig bra både utendørs og innendørs.


Designmessig minner telefonen om både Max-versjonen og tidligere modeller. Jeg liker det flate og firkantede designet og at skjermen nesten fyller hele overflaten, det er veldig liten kant rundt skjermen.

I motsetning til den store modellen er den fysiske 'mute'-knappen her fortsatt, slik at du kan skru av lyden på mobilen med en flip. Det er en smakssak, men personlig foretrekker jeg helt klart den programmerbare knappen som Max-modellen har.

Men der iPhone skiller seg fra praktisk talt alle andre mobiler på markedet er når det kommer til fotografering og videoopptak. Med iPhone 15 Plus får du et flott kamerasystem med et hovedkamera på 48 megapiksler og en sensor som fanger opp mange detaljer og leverer superrask fokus.


Gjennom litt teknologisk magi leverer mobilen bilder med superhøy oppløsning, og dette gjør at du kan gjøre mye etterbehandling på bildene dine.

 


Den optiske zoomen gir deg tre nivåer, 0,5x, 1x og 2x, og selv når jeg brukte digital zoom fikk jeg flotte bilder. Den innebygde programvaren gjør mye magi under overflaten. For nattbilder leverte mobilen et meget overbevisende resultat. Ingen pikselering eller skyggebilder. Jeg fikk veldig fine bilder med gode og naturlige farger.

Igjen, en av tingene som virkelig imponerer er mengden informasjon som er i bildet, som gjorde at jeg kunne redigere bildene i etterkant – både på mobilen (som faktisk har en kul editor) og i Photoshop.

Videoopptak er også kjempebra, og en av funksjonene jeg allerede forelsket meg i på iPhone 14, Action-funksjonen, har blitt enda bedre her i modellen 15. Man taper selvfølgelig litt når det kommer til størrelse, men kameraet klarer å lage en kul stabilisering av videoen din, slik at du faktisk kan løpe med kamera og film, og fortsatt få en video som er nesten rystefri.


Alt i alt betyr dette at du i en mobiltelefon til rundt 13500 kr får en enhet du virkelig kan være kreativ med, både til film og bilder.

De innebygde høyttalerne leverer en meget imponerende og god lyd som du enkelt kan bruke til å lytte til god musikk i, eller dele med vennene dine.

Er du interessert i spilling, så er det nok hestekrefter i mobilen til å sikre deg rikelig med underholdning, den nye A16 Bionic-brikken gir mobilen et fantastisk kraftoverskudd.


ANNONCE