Nyhet

Denny Laine er død, 79 år gammel

Den 79 år gamle gitaristen bidro til noen av Paul McCartneys flotteste 70-tallsalbum

Universal Music annonserte nylig en større planlagt nyutgivelse av Paul McCartney & Wings-klassikeren Band on the Run fra 1973. Nå meldes det at en av hovedkreftene på albumet har gått bort.

Denny Laine, som var med på å grunnlegge Wings, var 79 år gammel. Før det hadde han vært et sentralt medlem av bandet Moody Blues. Gitaristen bodde i sine senere år i Naples, Florida.

Han var blant annet med på å skrive Paul McCartneys store hit «Mull of Kintyre» fra 1977, akkurat som han deltok på suksessrike album som Band on the Run (1973) og London Town (1978).


I kjølvannet av en COVID19-infeksjon ble Laine lagt inn på sykehus flere ganger, blant annet med en kollapset lunge og en infeksjon i blodet.

I september lanserte kona hans, Elizabeth Hines, en GoFundMe-side, der fans og andre potensielle velgjørere kunne donere penger til Laines sykehus- og rehabiliteringsutgifter – den skrøpelige rockestjernen hadde ingen helseforsikring.

"Jeg ber om økonomisk hjelp for å sikre Denny helsehjelpen og tiden til å bli frisk som du trenger," skrev Hines og la til:


"Det er vårt mål å få Gypsy Den hjem før bursdagen hans 29. oktober. Han ønsker å kunne spille gitar igjen, men akkurat nå er han for svak," skrev Hines, og takket også fans og følgere for "fortsatt kjærlighet, bønner, oppmuntring og støtte i denne vanskelige tiden."

Men nå er ikke Denny Laine her lenger - hvil i fred.

ANNONCE