Nyhet

Green Day selger Donald Trump-merch – alt går til veldedighet

Det allerede legendariske mugshotet er til fordel for det brannherjede Hawaii.

Forrige torsdag ble det for første gang i historien tatt et mugshot av en amerikansk president. Mindre enn to uker etter at Donald Trump ble tiltalt for fjerde gang, ga den tidligere presidenten seg til myndighetene i Georgia, USA – hvor han ble arrestert og fotografert.
Mens Trump allerede er opptatt med å selge bildet sitt på t-skjorter og kaffekrus, bestemte punk-trioen Green Day seg for å bruke det historiske bildet.
Gruppen, som tidligere tok sikte på George Bush og krigen i Irak på 2004-albumet American Idiot, selger sine egne varer som tar utgangspunkt i deres ikoniske albumcover for Nimrod og erstatter det med Trumps mugshot, som dekker ansiktet hans i tittel.
T-skjorten, som bandet har stemplet som «den ultimate Nimrod-skjorten», selges for SEK 380 og vil være til nytte for Greater Good Music, en organisasjon som hjelper ofrene for Hawaii-brannen.
Green Day har tidligere tatt avstand fra Donald Trump. I et 2017-intervju med Rolling Stone delte frontmann Billie Joe Armstrong at de følte at regjeringen prøvde å skape en kulturkrig.
"De prøver å skape et skille mellom vanlige borgere basert på rødt og blått. Jeg tror akkurat nå vi er i en krisemodus. For meg er det viktig å komme tilbake til det grunnleggende om hvordan det føles å være amerikaner Vi kommer alle fra forskjellige bakgrunner, men vi kommer sammen og skaper denne verden sammen. Det er som et mikrokosmos for resten av verden. Jeg vil at folk skal føle seg samlet når de kommer på en konsert. Samtidig er jeg kommer ikke til å tie om hvordan jeg føler om [Trump] og hans administrasjon."
ANNONCE