Nyhet

Gaffa anbefaler - Uke 35

Trenger du muligens ekstra innmat til spillelisten din? Her er en håndfull nye låter å kose seg med på veien ut av årets siste sommermåned - stort og smått, norsk og ikke-norsk.

Bummer - Lokoy

Kjære brother with da thang, Lasse Lokøy, må være en av de mest produktive artistene i det norske (, og californiske?) musikklandskapet om dagen. Kan ikke gå to uker uten at han igjen popper opp i release-radaren med mer nytt særegent indie-gull. Lokoy, som det siste halvannet året har bygget et musikalsk nettverk i LA, utvikler seg stadig som produsent og artist med en uforutsigbar sound som balanserer smakfullt mellom drømmende og quirky. Bummer er en upbeat pop-ballade drevet bestemt av en frekk trommemaskin-beat, med innslag av kompakte gitarsamples - som alltid toppet med den silkemyke Damon Alborn-aktige vokalen man aldri får nok av. Verdt å sjekke ut!

 


This is the Last Time - Trueandtrue (feat. Tobias Osland)

Det ferske post-hardcore bandet fra Oslo har på sin siste låt fått med seg den mektige skrikingen til ærverdige Osland (,ref. Hammok,) på en nostalgisk punk-tirade drevet av maskulin sårbarhet. Dette er et band med en sound som av god grunn gjør seg mer og mer bemerket innenfor norsk musikksfære.

 


Leaving the Light - Genesis Owusu

Den ghanesisk-australske artisten holder koken som grimey og utforskende alt.-rapper som benytter seg av et sprekt spekter av musikalske referanser. Den første låten på den nye plata hans Struggler blander 80-talls synth-galskap med en slowthai-ish industriell punk-sound. Lytteropplevelsen kan sammenlignes med å bli jaget av steam-punk kannibaler, kjørende på en neon-belagt Thron-sykkel gjennom et postapokalyptisk ørkenlandskap.

 


Star - Mitski

It's a Mitski-world and we're all just living in it. Den nye låten høres ut som den bittersøte enden av en romantisk rom-odyssé, hvor alle bitene til slutt faller på plass. Til tross for dens sårbare nøkternhet, så er stemmen hennes uslåelig mektig. Oppbyggende akkompagnert av harpe og orgel så strekker låten seg til episke proposjoner. Noe for enhver fan av artister som Aurora Aksnes og Susanne Sundfør

 


Soak Up the Sun - Soccer Mommy

Soccer Mommy har sluppet et cover av Sheryl Crows klassiske C'mon, C'mon-singel «Soak Up the Sun». Sophie Allison (,aka. Soccer Mommy,) sin shoegaze-vri på låten bevarer de originale deilige 2000-talls strandvibbene - samtidig som den spiller ekstra ømt på de skjøreste av hjertestrengene. Best of both worlds.

 


ANNONCE