Nyhet

Stort Prince-bokssett på vei – hør to uutgitte låter her

Det avdøde popikonet hyller en helt spesiell litterær klassiker på et nylig utgitt outtake

Prince var 31 år og hadde knapt rukket å gi ut lydsporalbumet Graffiti Bridge sommeren 1990 før han var tilbake i studio med sitt nye band The New Power Generation for å jobbe med det som skulle bli Diamonds & Pearls.

Nå har boet til Prince sammen med Sony Music og Warner Records annonsert utgivelsen av et stort bokssett bestående av innspillinger fra perioden rundt Diamonds & Pearls. I tillegg til en remasteret versjon av det originale albumet, vil samlingen inneholde ytterligere seks CD-er - eller 10 LP-er - med stort sett tidligere uutgitt materiale.

Det dreier seg blant annet om et helt livealbum, spilt inn i Princes hjemby Minneapolis i januar 1992, i tillegg til et stort antall studioopptak, alternative mikser med mer. Medfølger også en blu-ray med blant annet 1992-konserten, lydprøver og konsertopptak fra sommeren 91, samt en rekke musikkvideoer.


I forbindelse med kunngjøringen av det nye bokssettet, som vil bli utgitt 27. oktober, har plateselskapet forhåndsvist to tidligere uutgitte sanger - inkludert "Alice Through the Looking Glass", som henter tittelen fra Lewis Carrolls klassiske roman Alice Through the Looking -Glass (1871) - oppfølgeren til den da seks år gamle Alice's Adventures in Wonderland.

De eventyrlige, viktorianske fortellingene om jenta Alice har inspirert en rekke navn i musikkens verden, fra Jefferson Airplane til Marilyn Manson – og tilsynelatende også Prince. Prince døde i 2016, bare 57 år gammel. I 2019 fikk vi en deluxe-utgave av albumet 1999, og året etter fulgte en tilsvarende deluxe-utgave av klassikeren Sign O'the Times.

 

ANNONCE