Nyhet

En lang rekke musikere hyller dronningen

Et stort antall anerkjente musikere hyller hennes minne.

I går døde dronning Elizabeth II i sin residens Balmoral Castle i Skottland etter syv tiår på tronen. Nyheten har utløst tristhet og utallige reaksjoner på sosiale medier verden over.

Gjennom hele sin regjeringstid har monarken slått flere musikere til ridder – inkludert Mick Jagger, Paul McCartney og Elton John. Flere av dem har nå tydd til sine profiler på sosiale medier for å uttrykke sorg.

Blant andre Paul McCartney, som ble hedret av dronningen tilbake i 1997, skriver i et Instagram-innlegg: «Gud velsigne dronning Elizabeth II. Måtte hun hvile i fred. Lenge leve kongen». Det andre gjenlevende medlemmet av The Beatles, Ringo Starr, har også uttrykt sin respekt til avdøde dronning: «Gud velsigne dronning Elizabeth. Fred og kjærlighet til hele familien. Med kjærlighet Ringo». 


Mick Jagger skriver: «Gjennom hele mitt liv har Hennes Majestet Dronning Elizabeth II alltid vært der. Jeg kan huske tilbake i barndommen at jeg så bryllupshøydepunktene hennes på TV. Jeg husker henne som en vakker, ung kvinne. (…). Mine dypeste kondolanser til kongefamilien.»


 Som en nær venn av avdøde prinsesse Diana har Elton John konstant hatt kontakt med kongefamilien. Derfor kommer det heller ikke som en overraskelse at han har delt sine tanker om den tragiske nyheten på Instagram: «Sammen med resten av nasjonen er jeg dypt trist å høre nyheten om dødsfallet til Hennes Majestet Dronning Elizabeth», understreker John og fortsetter:


«Hun var en inspirerende person å være rundt og ledet landet gjennom noen av våre største og mørkeste øyeblikk med nåde, anstendighet og en genuin omsorgsfull varme. Dronning Elizabeth har vært en stor del av livet mitt siden barndommen og frem til i dag, og jeg vil savne henne veldig mye».


 Under en konsert i Toronto i går kveld dedikerte den legendariske John også sporet «Don't Let The Sun Go Down On Me» til dronningen.

Store artister som Stevie Nicks, Patti Smith, Ozzy Osbourne og Annie Lennox har også uttrykt sine synspunkter. Du kan se innleggene nedenfor.


Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Annie Lennox (@officialannielennox)


Ingen har foreløpig hørt noe fra Johnny Rotten eller andre medlemmer av Sex Pistols. 

ANNONCE