Nyhet

Eminem åpner opp om overdose og avhengighet

I en podcast forteller artisten at det tok lang tid før hjernen hans begynte å fungere igjen.

For 15 år siden befant Marshall Mathers seg i en rusavhengighet av reseptbelagte legemidler. Etter en overdose av det morfinlignende stoffet metadon var han nær døden.

Nå forteller rapstjernen om tiden etter overdosen i en podcast drevet av hans egen manager, Paul Rosenberg.

– Jeg måtte lære meg å rappe igjen, det tok lang tid før hjernen min begynte å fungere igjen, sier Eminem i podcasten når han snakker om tiden etter overdosen.


Etter å ha blitt tørrlagt igjen begynte artisten å jobbe med albumet Relapse (2009). Til tross for det fikk han fortsatt utskrevet en rekke nye medisiner for å kunne holde seg stabil nok, sier Rosenberg i podcasten.

– Du sa sikkert til legene, da jeg begynte å spille inn nytt materiale som jeg sendte deg, at du ville forsikre deg om at jeg ikke var hjerneskadet?, spør Eminem manageren, som svarer:

– Ja! Jeg trodde du hadde permanente problemer. Jeg var bekymret.


I et 2017-intervju med Vulture sa Eminem at han var i en «rar tåke» i flere måneder. Han tok 75-80 valium hver natt for å håndtere abstinensen og bivirkningene av hans tidligere avhengighet.

– Hjernen min ble så slått på igjen og jeg gikk gjennom vers og tenkte «vent, det høres ikke bra ut», sier han i podcasten.

Foreløpig har Eminem vært nykter i over et tiår og i august ble albumet Curtain Call 2 sluppet, med blant andre Rihanna og Beyoncé.


Hør hele podcast-episoden her:

ANNONCE