Nyhet

Coolio er død – ble funnet livløs på toalettet

Rapstjernen bak «Gangsta's Paradise» ble 59 år.

Coolio har sovnet inn for godt. Det opplyser rapperens kollega og manager Jarey Pozey til flere medier.

Dødsfallet skal ha skjedd i Los Angeles, hos en venn av rapstjernen. Coolio gikk inn på toalettet til vennen og kom aldri ut igjen. Etter en stund skal vennen ha brutt seg inn på badet og funnet Coolio livløs. Ifølge TMZ ble artisten erklært død på stedet av ambulansepersonell. Det er foreløpig ingen offisiell dødsårsak, men TMZ, som siterer Jarey Pozey, mener Coolio døde av hjertestans. Politiet har også startet etterforskning, men det er foreløpig ingenting som tyder på at det har skjedd noe kriminelt.

Coolios virkelige navn var Artis Leon Ivey Jr.. Han tok sine første skritt som rapper i Compton med albumet It Takes A Thief utgitt i 1993. På dette debutalbumet var hitlåten «Fantastic Voyage».

Coolios andre fullengder kom i 1995 og bærer artistens trolig mest kjente låt «Gangsta's Paradise», som også fikk en sentral plass i filmen Dangerous Minds. Den ble den første raplåten noensinne til å selge mer enn en million eksemplarer.

Coolios tredje album My Soul fra 1997 inkluderer «C U When You Get There», som også ble en stor hit.

Etter suksessen med «Gangsta's Paradise» begynte Coolio på en lang turné og begynte også å spille i filmer. Han har dukket opp i TV-serier som Bewitched, Futurama og The Nanny, men også i filmer som Batman & Robin. Gjennom årene har han også samarbeidet med rapkolleger som 2Pac, Busta Rhymes, Method Man og LL Cool J.

Artistnavnet «Coolio» henspiller på sangeren Julio Iglesias. Iveys venner spøkte med at hans rappe- og sangstil minnet dem om smørsangeren fra Spania.

Coolio ble 59 år gammel. Hvil i fred.

ANNONCE