Nyhet

Disse kommer til Roskilde 2023 – Norsk duo på programmet

Det foreløpige programmet byr på både gjengangere, debutanter og en norsk stjerneduo.

Fredag forrige uke melde Roskilde Festival at både billettsalget og de første kunngjøringene av navn var rett rundt hjørnet.

I dag er dagen her, og listen over navnene til 2023-utgaven av den ikoniske festivalen byr på både gjengangere og debutanter.

Nå er det klart at Karpe kommer til festivalen. Duoen har en travel festivalsommer i vente, de headliner blant annet seks norske festivaler. Til Danmark tar de med seg Omar Sheriff og de forrykende liveshowet de er så kjent for. 


Roskidle inviterer til en fransk fest uten like når Christine and the Queens besøker festivalen atter en gang. Denne gangen introduserer sangeren sitt alias Redcar når han inntar Orange-scenen.

En annen gjenganger er sangerinnen Rina Sawayama, som byr på moderne og fantasifull popmusikk med rockeelementer. Lyrisk legger ikke Sawayama skjul på noe, og tekstuniverset tematiserer blant annet queer kjærlighet og såkalt empowerment mer generelt.

Denzel Curry er en høyenergisk Florida-rapper, som i 2023 byr på en hardtslående hiphop-fest med bitende tekster om blant annet handler om artistens oppvekst, som har vært preget av vold og fattigdom. Senest gjestet han Apollo-scenen da han besøkte Roskilde Festival i 2019.


Tilbake i 2012 debuterte den danske rapperen Kesi under eget navn på Countdown-scenen. I 2023 får han igjen lov til å sparke i gang festen, for der skal han forhåpentligvis holde fortet på Orange.

2023-programmet byr også på debutanter. Inkludert den nigerianske superstjernen Burna Boy, den ghanesiske gospelsangerinnen Florence Adoni og den alternative koreanske K-popgruppen Leenalchi.

Til nå har disse 16 blitt annonsert til festivalen:


Burna Boy (NG)

Christine and the Queens presents Redcar (FR)

Kesi (DK)


Denzel Curry (US)

Rina Sawayama (JP/UK)

070 Shake (US)


Bru-C (UK)

eee gee (DK)

Florence Adooni (GH)


Hudson Mohawke (UK)

Karpe: Omar Sheriff (NO)

LEENALCHI (KR)


Lorna Shore (US)

Lous and the Yakuza (CD/BE)

PRISMA (DK)


SOUL GLO (US)

ANNONCE