Nyhet

Robbie Williams forsvarer sin VM-opptreden

– Det ville vært hyklersk av meg å ikke dra.

Robbie Williams svarer på kritikken etter å ha takket ja til å delta i VM i Qatar. Det skriver NME. I et intervju med il Venerdi forsvarer artisten valget sitt om å opptre på Doha Golf Club 8. desember.

– Alle som sier «nei til Qatar» gjør det med kinesisk teknologi, sa han til den italienske avisen, med henvisning til Kinas lignende politikk for menneskerettigheter.

Han fortsetter:


– Du tenker «ok, de er onde og vi må samles mot dem». Jeg tror hykleriet der er at hvis vi tar den saken på dette stedet, må vi også gjøre det samme over hele verden, ellers kan vi ikke gå noe sted.

Det tidligere Take That-medlemmet mener det ville være «hyklerisk» for ham å ikke reise til Qatar «på grunn av stedene han ellers drar til».

– Jeg tror også at endringen vil ta lang tid. Det vi sier nå er: 'Oppfør dere som oss, ellers fjerner vi deg fra samfunnet vårt. Oppfør dere som oss fordi vi har rett'.


– Jeg aksepterer ingen brudd på menneskerettighetene. Men som jeg sa, hvis vi ikke tolererer menneskerettighetsbrudd noe sted, så ville det vært den korteste turneen jeg noen gang har kjent: Jeg ville ikke engang kunne opptre på mitt eget kjøkken.

FIFA har blitt sterkt kritisert etter å ha latt Qatar være vertskap, med henvisning til landets mangel på menneskerettigheter. Homofili er fortsatt ulovlig i landet, og rundt 6500 arbeidere er rapportert å ha omkommet under byggingen av Khalifa Stadium.

Journalist Richard Madeley mener Williams og andre kjendiser som er involvert i den kontroversielle turneringen bør ta et standpunkt.


– For meg høres det ut som om Robbie bare skal til Qatar for penger. Black Eyed Peas drar til Qatar for penger og David Beckham støtter Qatar for penger. Alle støtter regimet, sa Madeley til Good Morning Britain.

Amnesty Internationals Peter Frankental oppfordrer også Williams til å ta opp problemene.

– Store stjerner som Robbie Williams har en betydelig innflytelse og vi vil gjerne se ham bruke denne konserten til offentlig å ta opp Qatars menneskerettighetspolitikk, spesielt dårlige arbeidsforhold og kriminalisering av LHBTQ+-personer, sier han til The Mirror.


Andre artister har vært mer kritiske til turneringen. Rod Stewart takket nei til 12 millioner pund for å opptre under verdensmesterskapet, og sa «det er ikke riktig», mens Dua Lipa benektet ryktene om at hun var involvert og ba Qatar oppfylle løftene de ga da de vant retten til å være vertsland.

VM i Qatar startet søndag 20. november.

ANNONCE