Nyhet

Tilbudt millioner – Rod Stewart fordømmer VM i Qatar

Artister står i kø for å fordømme fotball-VM i Qatar.

Søndag er det avspark for fotball-VM i hovedstaden Doha i Qatar. VM-arrangøren har blitt sterkt kritisert i forkant av mesterskapet. I all hovedsak for dødsfallene til flere migrantarbeidere under byggingen av stadionene som skal brukes under turneringen, samt Qatars lover mot homoseksualitet. Flere artister har også stilt seg bak denne kritikken.

Tidligere denne uken avkreftet Dua Lipa ryktene om at hun skulle opptre under VM, og skrev at hun ser frem til å besøke Qatar når det har «oppfylt alle løftene rundt menneskerettigheter som landet ga da de ble tildelt mesterskapet.»

The Cures Robert Smith så seg også nødt til å avkrefte rykter. I går skrev han på Twitter at han beklaget skuffelsen, men at de ikke ville opptre under åpningsseremonien, og fulgte opp med:


«Og hvis du er interessert, spår Psychic Bob at ingen vil vinne utenom Qatar».

Nå avslører Rod Stewart at han også skal ha nektet å opptre på moralsk grunnlag.

– Jeg ble faktisk tilbudt mye penger, over en million dollar, for å spille der for 15 måneder siden. Jeg takket nei, det er ikke riktig å gjøre, sier briten til The Sunday Times.


Gareth Southgate, manager for det engelske landslaget, har lovet at spillerne hans skal være åpne om menneskerettighetsbrudd under turneringen.

– Vi har alltid snakket om problemer som vi mener burde være noe folk snakker om, spesielt de vi føler vi kan gjøre noe med, sier Southgate i en pressekonferanse, ifølge NME.

Han fortsetter:


– Når det gjelder LHBTQ+ står vi for inkludering, og vi er veldig, veldig tydelige på det. Det synes vi er viktig med tanke på alle våre supportere.

ANNONCE