Nyhet

Ukens GAFFA-tape: – 18 minutter med frydefull lek!

GAFFA.no – alt om musikk!

Det er mandag og «Ukens GAFFA-tape» er oppdatert med den beste nye musikken.

Hver mandag oppdaterer vi vår spilleliste, nøye håndplukket og kuratert av vår redaksjon.  

Forrige ukes spilleliste tok til orde for å gi danske Drew Sycamore internasjonal fame! Vi skrev også om det norske internettfenomenet JEZ_EBELs ypperlige lofi-elektronika, DijonMall Girl og det helt ferske blackened hardcore-bandet THROWE. Flere av disse låtene har selvsagt overvintret og er fortsatt med på denne ukens GAFFA-tape. 


Øverst denne gangen slår vi til med en 18 minutter lang jam av en annen verden fra King Gizzards, eksepsjonell elektronika fra Floating Points, Tinashe, Drongo og Jonas Benyuob. Les om disse nedenfor. 

Denne uken har vi også med spennende artister som Autoyatch, Ultraflex, orange XL, fuzzpopbandet This Daze og det helt ferske drum-and-bass-bandet 1234! fra Halden – for å nevne noen. 


King Gizzard and the Lizard Wizard – The Dripping Tap
Siste drypp fra de australske progkongene er 18 minutter med frydefull lek! I forkant av det kommende Omnium Gatherum slipper King Gizz (bildet) oss inn i deres lengste studiosesjon hittil. Bandet har uttalt at dette er første gangen de har klart å samle alle seks bandmedlemmene i studio på meget lenge. Resultatet er en jammy feelgood-låt som bærer preg av gamle venner som leker seg med improvisasjoner over gamle temaer. Det er ikke noe nytt og spektakulært, men det er alltid mye glede å hente i gammel moro!

– Jonas Patrick Ludvigsen, GAFFA-kritiker

Floating Points – Vocoder
Floating Points leverte et av fjorårets beste jazzalbum sammen med Pharaoh Sanders og London symfoniorkester. Nå er han tilbake på dansesporet, og briten viser nok en gang hvorfor han regnes som en av de fremste produsentene innenfor elektronika-sjangeren. «Vocoder» er det mest klubbpregede man har fått høre fra Sam Shepherd på mange år, men låten tilfredsstiller likevel lytterne med sansen for hans tidligere fokus på mer intelligent dansemusikk. At Floating Points har flyttet fokuset over til dansegulvet vitner om at 2022 er året hvor vi virkelig skal få slått oss løs igjen.


– Viljar Sæbbe, GAFFA-kritiker

Tinashe – «HMU for a Good Time (feat. Channel Tres)» 
Veit du kva som er bedre enn vanleg klubbelektronika? Akkurat det, men med rap over. Denne låta blir nok favoritten frå Tinashe si deluxeutgåve av 333. Tinashe kan heilt ærleg berre synge over kva som helst og det blir alltid bra. Og Gud for ein feature! Det er ingen som er så sexy og kule over beats som som det Channel Tres får til her.

– Magnus Vattekar Sandvoll, GAFFA-kritiker


Drongo – Blekksprut
Det er på alle måter mer driv i denne låta enn bløtdyret blekkspruten. Likevel er det noe ved Drongos instrumentering som holder tilbake - de er tross alt åtte på scenen. Et gitarriff leker over dunkle rytmer i introen, men et støyrockete midtparti vil det rolige til livs. Låta fra deres andre album (i overkant seks minutter) over en manipulert blekksprut, fremholder at man finner det innbydende i det finurlige og eksperimentelle. 

– Saga Eline Jonsson Hoff, GAFFA-kritiker og anmelderredaktør i Universitas

Jonas Benyoub – Danser på bordet
På singel nummer to fra det kommende debutalbumet Zero Love, viser Jonas Benyoub seg fra en annen side enn tidligere. Her møter vi ham åpen, reflektert og følsom over en luftig beat – det gjør at man nesten tør å putte det i samme kategori som en Rosalia-låt? Jeg er hvertfall i skyene når jeg hører denne.

Les vårt ferske intervju med Jonas Benyuob her


– Stefanos Yowhannes, GAFFA-kritiker og artist

 

FØLG SPILLELISTEN:


 

ANNONCE