Nyhet

Thom Yorke trasker gjennom kullgruve

GAFFA.no - alt om musikk!

Det nyetablerte Radiohead-sideprosjektet slipper nå sin tredje singel «Skrting on the Surface» sammen med en musikkvideo som skildrer en nedslitt gruvearbeidende Thom Yorke.

Selv om ingen prosjekter, verken LP eller EP, har blitt annonsert fra The Smile, er det fortsatt den tredje singelen i år fra det pandemiske samarbeidet mellom de to Radiohead-bandmedlemmene Thom Yorke og Jonny Greenwood og Sons of Kemet-trommeslager Tom Skinner. 

Etter den harde hiten av en førstesingel «You Will Never Work In Television Again» har både sistesingelen «The Smoke» og nå denne «Skrting on the Surface» vist en betydelig mer nedtonet side av prosjektet. 


På denne singelen viser Yorke og co hva de kan best, nemlig et dypt eterisk nummer der gitareffekter, trommer, blåsere og strenger flettes flytende sammen og etterlater lydbildet like elegant som de gikk inn i det. Alt dette sentrerte seg rundt et enkelt og sobert gitarriff og Thom Yorks fjerne og hjerteskjærende vokal. 

Musikkvideoen er nok en gang et samarbeid med Mark Jenkin, som også gjorde det visuelle arbeidet på gruppens siste singel «The Smoke».

«Skrting on the Surface» er i likhet med «The Smoke» skutt på 16 mm film, og denne gangen følger vi Thom Yorke som en gruvearbeider som drar seg selv og en gruvebil gjennom mørket. Uten å kunne forklare helt hvorfor, er det som om surrealismen rister under overflaten av nummeret så vel som videoen. 

Det er foreløpig ikke kjent om The Smile har tenkt å komme med en større utgivelse, men om ikke annet kan årets Roskilde-gåere bare glede seg til dette samarbeidet på årets festival. 

ANNONCE