Nyhet

Hvilken musiker er mest miserabel? AI har svaret

GAFFA.no - alt om musikk!

Ved hjelp av kunstig intelligens har forskere undersøkt humøret til britiske artister.

Søskenparet Liam og Noel Gallagher, som tidligere dannet og utgjorde en stor del av rockebandet Oasis sin suksess, regnes, respektivt, som noen av de mest miserable og lykkeligste musikerne i Storbritannia. Dette ifølge en studie utført av kunstig intelligens (AI). 

Ved hjelp av AI har forskere gått gjennom 220.000 bilder fra de hundre mest populære britiske artistenes Instagram-kontoer, om man går på antall følgere, altså. Og her har de først og fremst undersøkt kunstnernes ansiktsuttrykk, ifølge Planet Radio. 


Ansiktsuttrykkene som kan gjenkjennes av den kunstige intelligensen er nøytralitet, sinne, avsky, forakt, tristhet, lykke, frykt og overraskelse.

«Taperen» var Liam Gallagher, som ser ut til å være den mest elendige av alle artistene om man skal gå etter undersøkelsen. Han fikk kun 1 % av 100 % i henhold til gledesskalaen som er utviklet for å vurdere resultatet. Hans eldre bror Noel fikk 26 % og tok tiendeplassen på listen over hvilken artist som var mest fornøyd.

Den lykkeligste var Ed Sheeran som fikk hele 78 % mens Zayn Malik fra One Direction fikk 11 % og Alex Turner fra Arctic Monkeys fikk 23 %. 


ANNONCE