Nyhet

Ga Spotify et ultimatum: Nå fjernes Neil Young fra strømmetjenesten

GAFFA.no – alt om musikk!

Neil Youngs musikk forsvinner fra Spotify etter at sangeren krevde «The Joe Rogan Experience» fjernet fra strømmetjenesten.

Sanger Neil Youngs musikk er nå (med ganske få unntak) ikke lenger tilgjengelig på strømmetjenesten Spotify.

Det bekrefter den 76 år gamle sangeren og Spotify, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Neil Young slapp tidligere denne uken et åpent brev til Spotify med krav om at podcasten «The Joe Rogan Experience» fjernes fra strømmetjenesten.


Sangeren anklager podcastens programleder, 54 år gamle Joe Rogan, for å spre feilinformasjon om koronavirus og vaksiner.

Young ga derfor Spotify et ultimatum. – De kan ha Rogan eller Young. Ikke begge deler, skrev han i brevet. Rogans podcast er en av de mest populære i verden og er den mest lyttede til på Spotify.

Han har gjentatte ganger stilt spørsmål ved behovet for covid-19-vaksiner, og sagt at han ble behandlet for covid-19 med stoffet ivermectin, som ifølge Reuters ikke har noen dokumentert effekt mot covid-19.


– Spotify har blitt fristed for farlig covid-19 feilinformasjon.

– Løgn selges for penger, skriver Neil Young på sine nettsider onsdag kveld dansk tid.

Neil Young er ikke den eneste som har uttrykt sin mening om Rogans tilstedeværelse på Spotify.


Tidligere denne måneden signerte 270 forskere og helsepersonell et brev som anklaget Joe Rogan for å spre feilinformasjon og oppfordre Spotify til å ta et standpunkt.

Spotify har forsvart seg med at plattformen prøver å balansere «sikkerheten til lytterne og friheten til artister».

I følge strømmetjenesten er mer enn 20.000 podcastepisoder om koronavirus fjernet fra plattformen.


– Vi er irritert over Neils beslutning om å fjerne musikken hans, men vi håper å kunne ønske ham velkommen tilbake snart, skriver Spotify i en pressemelding.

Når det gjelder Neil Young, er det flertallet av lytterne hans som ikke har tilgang til musikken hans etter slettingen.

Ifølge sangeren står Spotify-brukere for 60 prosent av all strømming av musikken hans, og fjerningen er «et stort tap for plateselskapet mitt», sier han. Han takker imidlertid plateselskapet sitt for å ha støttet ham i avgjørelsen.


/ ritzau / 

ANNONCE