Nyhet

Brockhampton avlyser turné – tar pause på ubestemt tid

GAFFA.no – alt om musikk!

Gruppen takker fansen for støtten de siste åtte årene.

Det amerikanske hiphop-kollektivet og selverklærte boybandet Brockhampton har kansellert sin turné og tar en pause på ubestemt tid. Det annonserer de på sine sosiale medier.

Gruppen gjør sin siste opptreden for denne gang på årets Coachella-festival i California og på O2 Academy Brixton i London, forklarer de, og takker for støtten de har hatt så langt i karrieren. 


Gruppen har allerede kansellert en stor del av sin Europaturné på grunn av korona-pandemien, og dermed også deres planlagte konsert i Oslo som skulle vært 14. januar.

Boybandet ble dannet i Texas i 2010 da gruppens grunnlegger Kevin Abstract på forumet KanyeToThe spurte om noen ville starte en gruppe. I 2014 tok de navnet Brockhampton, og bestod etterhvert av totalt 13 vokalister, produsenter og billedkunstnere.

Gruppen ga ut sin første mixtape, All-American Trash i 2016. I 2017 fulgte de tre første albumene deres, Saturation I, II og III. Sistnevnte den første til å gå topp 20 i USA. Deres store gjennombrudd kom i 2018 med albumet Iridiscence, som toppet de amerikanske hitlistene og også gikk på topp 20 i Storbritannia. Også etterfølgeren Ginger fra 2019 ble en solid suksess, selv om den «bare» oppnådde en tredjeplass på de amerikanske hitlistene. Aller sist ble gruppens sjette album Roadrunner: New Light, New Machine gitt ut i april 2021.


Gruppens tekster handler om blant annet homofobi og rasisme, og setter sin ære i å være inkluderende i medlemmenes ulikheter. I 2018 tok de farvel med medlemmet Ameer Vann, som ble anklaget for fysisk og psykisk vold mot flere kvinner. Han avviste imidlertid anklagene.

ANNONCE