Nyhet

Tar feiden et steg videre

GAFFA.no - alt om musikk!

Rockeveteranen advarer alle musikere som har musikken sin på Spotify og ber om boikott av fire amerikanske banker.

Den kanadiske rockeveteranen Neil Young har virkelig snudd bredsiden til Spotify. Nylig fjernet han musikken sin fra strømmetjenesten i protest mot at Spotify også er plattformen for den svært populære talkshowverten Joe Rogan, som har blitt kritisert for å spre falsk informasjon om koronavaksiner.

I et nytt innlegg på hjemmesiden til Young oppfordrer han nå alle musikere til å fjerne musikken sin fra Spotify, akkurat som han anbefaler alle Spotify-ansatte å slutte i jobben. Han skriver:


«Til musikerne og skaperne av denne verden sier jeg dette: Dere må kunne finne et bedre sted enn Spotify for å være hjemme for kunsten deres. Til de ansatte i Spotify sier jeg at problemet er Daniel Ek (Spotifys grunnlegger og administrerende direktør, red.anm.), ikke Joe Rogan. Det er Ek som trekker i trådene. Kom deg vekk fra det stedet før det spiser opp sjelene deres. De eneste målene Ek har kommet med handler om tall – ikke kunst, ikke kreativitet. Merk at Ek aldri nevner helsepersonell som startet denne debatten. Ta en siste titt på uttalelsene han har kommet med.»

Young oppfordrer også folk til å boikotte fire amerikanske banker: Chase, Citi, Bank of America og Wells Fargo fordi de ifølge ham investerer i fossile energikilder og dermed bidrar til global oppvarming. Han tar spesielt for seg den såkalte babyboomer-generasjonen (personer født mellom 1946 og 1964), da 70 prosent av USAs formue eies av denne generasjonen, ifølge nyhetskanalen CNBC, og såkalte millennials (personer født mellom 1981 og 1996, red.anm.) bare eier fem prosent.

Neil Young har i forbindelse med sin boikott av Spotify anbefalt folk å bruke Amazon Music, noe som ifølge Pitchfork også har gitt grunn til kritikk, da Amazon-gruppen har blitt anklaget for dårlige arbeidsforhold og er kjent for sin motstand mot fagforeninger.


Neil Youngs kritikk av Spotify har blitt støttet av blant andre Joni Mitchell, Crosby, Stills & Nash og India Arie, der sistnevnte også har anklaget Joe Rogan for rasisme. Spotify har siden fjernet 70 av Joe Rogans podcast-episoder, men har nektet å fjerne ham fullstendig fra plattformen. 

ANNONCE